Sea Life Scheveningen was in mijn beleving altijd een super leuk uitje. Vol verbazing de onderwaterwereld in je opnemen. Voor dat geld dat je neerlegt, verwacht je dan ook wat. Een dierentuin is niet veel duurder, dus de verwachtingen zijn aardig hoog. Vooral gezien het feit dat Sea Life zich toespitst op de onderwaterwereld. Een wereld die je vol magie kunt benaderen.

Verouderd

Echter Sea Life is niet meer wat het was. De verbazing van vroeger blijft hangen in het verleden. Het is niet echt up2date. Veel dingen zijn ‘hetzelfde’ of verouderd. Tuurlijk zijn er wel wat leuke nieuwigheidjes, maar niets dat mijn verbazing trekt en verwondering achterlaat.

Ja het is leuk om een keertje te zijn geweest. Gewoon een kort rondje lopen van een uurtje of twee maximaal. Besef wel dat het voornamelijk lopen is. Er zijn onderweg niet echt zitplekjes gecreëerd om even op adem te komen voor mensen die wat minder goed te been zijn. Het is lopen, lopen en nog meer lopen. 

Sea Life

Sea Life onderwaterwereld boog

Zoals de meeste aquaria tegenwoordig wel hebben, en zij eerst uniek in waren, is de onderwaterwereld boog. Je weet wel, je loopt dan onder het water door, terwijl de vissen boven je zwemmen. Dat blijft altijd iets fascinerends om te aanschouwen en onderdoor te lopen. Een reuzenschildpad zwom ons tegemoed. Roggen zweefden boven ons langs en een haai kwam ten tonele.

En dat was het….

Geen parkeerkorting

Op hun website (selecteer ‘met de auto’) staat mooi vermeld dat je 50% korting krijgt bij parkeren bij parkeergarage Strand in Scheveningen na afloop van je bezoek. Helaas werkt het zo niet in het echte leven. Door de Corona maatregelen loop je een route en kom je niet meer uit bij een ‘kassa’ om dit te regelen. Bij het begin van het bezoek wordt er ook niets over gezegd. Je kunt dus fluiten naar die centen en het volle pond betalen. De dierentuin is dan goedkoper qua parkeerkosten.

Conclusie

Is Sea Life nu echt de moeite waard om naar toe te gaan? Nee. Je mist niets als je hier aan voorbij gaat. Je kunt beter naar een ‘echte’ dierentuin of een leuk kleinschalig dierenpark. Leuk is dat het aan het strand is en na je teleurstellende bezoek kun je bijkomen op het strand en daarvan genieten. Ga niet eerst naar het strand en dan Sea Life, maar bewaar het leuke voor het laatst. Zorg dat je een goede camera bij je hebt voor foto’s in het donker, want er is slechte verlichting. Zorg voor goede loopschoenen, want even zitten en rusten is er ook niet bij.

Onze tops van Sea Life:

  • de reuzenschildpad
  • de roggen
  • de zeepaardjes
  • de uitleg over de anemonen
  • de kwallen

Verbeterpunten Sea Life:

  • geef de korting bij de kassa m.b.t. parkeren bij parkeergarage Strand
  • meer zitplaatsjes onderweg
Sea Life verdient een magere ster, omdat het toch nog wel iets te bieden heeft. Sea Life is verouderd en dient echt veel moderner te worden. Daarnaast is niet alle informatie correct, als de parkeerkosten. Ook is de toegangsprijs best hoog voor wat je te zien krijgt. Je kunt er binnen twee uur gemakkelijk door heen lopen en je niet echt verbazen over wat je nu eigenlijk hebt gezien. Het is eigenlijk gewoon teleurstellend te noemen en leeft in het verleden.