Je bent hier terecht gekomen, omdat je graag wilt weten wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen. Het belangrijkste voor jou om over mij te weten, is dat ik een multipotentieel ben. Ik heb gewoon enorm veel interesses en jaag diverse creatieve uitspattingen na. Ik heb jaren gehobbyd op het internet en van alles gelezen en gehoord over ‘focus’. Het kwam me echt de strot uitzetten. Die stomme focus, iets wat ik gewoon niet had en ook niet wilde hebben.

Ik kwam erachter hoe dat kwam. Ik ben een multipotentieel en ben daar enorm trots op. Ik hoef geen expert in iets te zijn, ik wil gewoon graag over iets wat weten en dat delen met anderen. Wat is daar erg aan? Moet ik echt een enorme focus hebben of de beste van de beste zijn, wil jij interesse tonen in wat ik doe? NEE, ECHT NIET! Jij bent hier, omdat er iets ook jouw interesseert.

Vanuit deze basis ben ik mijzelf gaan ontwikkelen. Ik ben gaan loslaten hoe anderen vorm wilden geven aan de zoveelste expert en hoe ik dat zou kunnen benutten als ik eenmaal op die status mij zou bevinden. Dat zou voor mij betekenen dat ik me slechts kon toeleggen op één onderwerp en daar heel veel over weten. Iets wat ik absoluut niet zou willen. Ik wilde kennis hebben over diverse en veel onderwerpen en dat delen.

Manusje van alles, maar meester van niets

Ik begon mijzelf te accepteren in wie ik was en wat ik wilde delen. Ik ervaarde vrijheid en kracht en het begon te leven. Ik begon te leven. Ik hield mezelf niet langer tegen. Als ik iets begon en het toch niet afmaakte (of later oppakte), was dat goed. Geen problemen meer mee. Dan ging ik maar even wat tussendoor doen. Dat was niet erg. Ik pakte allerlei leuke dingen op, waar ik plezier uit haalde. Ik stilde mijn honger naar een nieuwe interesse door er boeken over te lezen, YouTube video’s over te kijken of het gewoon te ervaren. Ik beleefde nieuwe creatieve uitspattingen en ging er gewoon voor. Ik deed wat online cursussen om in verbinding te staan met mensen die ook zich ontwikkelde op dit gebied. En dit alles ben ik gaan bundelen op deze website.

Deze website is een afspiegeling van dit pad wat ik ben ingeslagen. Je vindt er allerlei onderwerpen terug. Ik leg het mensen wel eens uit dat er altijd een tijdschrift is met slechts één onderwerp, maar nooit een tijdschrift dat van alles bespreekt. Een tijdschrift met een paar lekkere recepten, een prachtige reis, het ouderschap en reviews van producten. Gewoon eigenlijk hoe (mijn) leven is of kan zijn.

Ik mag dan geen experts zijn op een bepaald gebied, ik ben wel degelijk iemand die van goede kennis is en dat graag met je deelt. Ik hoef niet nummer één te zijn, dat laat ik aan een ander over.

Ik ben graag die ‘noobie’ die het echte leven laat zien en de ontwikkeling naar iets beter.

Bedenk dat als jij creatief wilt zijn, er enorm veel kennis is. Leuke beginnerscursussen, boeken en video’s om te kijken. Je kunt jezelf iets aanleren. Echter zijn de video’s voornamelijk van experts die beginners op weg willen helpen. Zelf zou ik liever een ‘noobie’ willen zien die er wat van probeert te maken. Dat motiveert mij juist om er ook iets van te maken. Dus ben ik dat gaan doen. Ik ben dan geen expert, maar ik probeer er wel iets van te maken.

Ik kan je nog zoveel meer vertellen over dit onderwerp ‘multipotentieel’ en wat dat voor mij betekent, maar ik wil toch gaan afronden. Jou de tijd te geven om de website te gaan ontdekken. Om te zien of er interessante onderwerpen voor je tussen zitten, of leuke video’s op mijn YouTube kanaal. Wie weet wil je gewoon in contact komen met mij, geen probleem. Ga op ontdekking welke kennis op deze site is gebundeld en gedeeld met jou.

Wil je meer weten over ‘multipotentieel’? Voor mij ging er een wereld open na het lezen van “How to be everything” van Emilie Wapnick. Ik heb er ook een review over geschreven HOE WORD JE ALLES – EMILIE WAPNICK

Pssstttt… nog even over mij….

Wellicht leuk voor je om te weten dat ik een moeder ben van drie kinderen uit Hilversum. Ik ben dus graag creatief, denk aan tekenen, verven, fotoboeken maken, etc. Ik lees graag boeken die mij persoonlijk kunnen ontwikkelen. Allerlei onderwerpen gelezen, ouderschap, scheiding, mindfullness, geweldloos communiceren, ondernemen, etc. Ik ontwikkel mij ook dmv YouTube video’s over design, video-bewerking, tekenen, aquarelleren, etc. Ik heb diverse hobbies als Urbex, piano en gitaar (kan er nog niet veel van), koken en reisjes organiseren voor mijn gezin. En mijn hobbies breiden zich eigenlijk alleen maar verder uit. Het leven is veel te leuk om er niet alles uit te halen wat er voor jou in kan zitten.