Na onze verhuizing was het zaak de omgeving wat beter te leren kennen. Vooral qua zwemgelegenheden, wat was hier in de buurt? Onze eerste ervaring met zwemmen in dichtbij water was nog niet spectaculair en viel eigenlijk wat tegen. Vooral omdat er veel pleziervaart is waar je als zwemmer rekening mee hoort te houden. Niet mijn ding, zeg maar.

Facebook kan dan soms verrassend uit de hoek komen met suggesties. Zo kwam ik uit bij de Maarseveense Plassen bij Maarssen. Het zag er leuk uit en qua prijs was het super te doen. Het leek me wel wat om te ontdekken, ook al lag het tussen mijn oude en nieuwe woonplaats in. Waarom was ik er dan nog niet eerder geweest? Ach ja, sommige dingen ontdek je pas later.

Onderweg naar de Maarseveense Plassen

Dus de auto ingepakt met alle zwemspullen en etenswaren voor die dag. De navigatie loosde mij op zich de goede kant op, ware het niet dat ik aan de overkant stond geparkeerd. Dit bleek vlakbij het nudistenstrand te zijn. We zouden nog een flink stuk moeten lopen over het strand alvorens we bij het kindgedeelte met glijbanen zouden aankomen. Dus weer de auto in en er omheen gereden voor de ‘hoofdingang’. Dit zag er een stuk beter uit.

We volgden onze weg naar binnen en settelden ons op een bankje onder een boom dichtbij het water, het springkussen en de glijbanen. De hele dag hadden we voldoende schaduw, dus we konden prima blijven zitten. Er waren ook niet veel mensen, dus we hadden echt alle ruimte.

Maarseveense Plassen

Vertier aan het water

De kinderen vermaakten zich volop. Ze ontdekten de glijbanen, de sproeiers, het water op zich, de klimtoestellen, het springkussen, etc. Ze bedachten allerlei spelletjes en af en toe verschenen ze bij mij om wat te eten en te drinken. Ze zwommen achter wat eenden aan, die ook om eten kwamen bedelen als we zelf wilden eten. Zelfs een fuut gespot op het water.

Het personeel was allervriendelijkst. Ze hielden alles goed in de gaten en gaven waarschuwingen als mensen zich aan de verkeerde kant van de lijn bevonden. Ze beantwoordden onze vragen netjes en vertelden over de plannen voor 2021 om de boel te veranderen. Wij zijn erg benieuwd hoe het er dan uit komt te zien. We waren nu al aangenaam verrast met alles wat het te bieden had, dus het kan alleen maar beter worden.

Conclusie

De Maarseveense Plassen is een volmondige JA als het erop aankomt om hier terug te komen. We willen zelfs een opblaasboot mee de volgende keer om echt een hele dag lekker op het water te verblijven en ook met het bootje naar de overkant te kunnen varen. Het pierenbadje is leuk voor de kleine volgend jaar om in de spelen, mits deze nog staat of veranderd is. Dat is nog even afwachten. Het ziet er naar uit dat we hier vaker zullen verblijven bij mooi weer met het gezin. Qua afstand, prijs en wat je ervoor terug krijgt, hoef je het niet te laten.

Het enige minpunt dat we hebben ervaren was het spel dat je zou kunnen spelen. Dit werkte totaal niet en bleek defect te zijn. Het heeft niets afgehaald van ons plezier, echter wel jammer dat het niet werkte. Het leek ons een interessant spel om te spelen.

Tops van onze dag:

  • De speelattributen
  • Vriendelijkheid personeel
  • Schone toiletten en omkleedhokken
  • Voldoende ruimte om te verblijven
  • Springkussen

Verbeterpunten:

  • Zorg dat alles werkt
De Maarseveense Plassen verdienen 4 sterren. Wij zagen weinig verbeterpunten en hebben echt een topdag gehad op deze locatie. We hadden de hele dag schaduw, een goede zitplek en de kinderen hebben zich supergoed vermaakt. Wij zijn erg benieuwd naar de komende veranderingen. Hopelijk werkt alles dan wel naar behoren.