ARTFUL

doos

Welkom in de wereld van Artful. Het is echt een geweldig creatieve wereld, waarbij je geen druk ervaart om binnen no time iets onder de knie te krijgen. Nee, daarentegen. Daar waar veel andere populaire boxen, je elke maand iets toesturen, doen zij dit elk kwartaal, dus elke drie maanden. Je hebt drie maanden de tijd om met hoog kwalitatieve producten aan de gang te gaan en hun tutorials te volgen.

Hun tutorials nemen je mee op reis met de materialen uit de box. De tutorials zijn online en in hun bijgeleverde tijdschrift. Zo kun je zelfstandig de stappen volgen of de video bekijken. Hoe dan ook, je kunt aan de slag met de bijgeleverde materialen.

De producten zijn van eigen merk en kunnen prima concureren met al reeds neergezette merken als Castel Faber en Amsterdam. Het zijn fijne producten om mee te werken. Daarnaast houdt het voor hen de kosten op zo’n manier laag dat jouw investering in de box ook interessant blijft en geen gat in je portomonee achterlaat. Aangezien je niet met alle thema’s evenveel zult werken, is deze investering het extra waard.

Inhoud Artful Inkt Box

In deze box zitten prachtige materialen om op creatieve wijze met inkt aan de slag te gaan. Er zijn vijf kleuren acryl inkt meegeleverd, geel, blauw, rood, violet en groen. Je hebt een potje Indian inkt en Pelikan inkt. Er zitten twee kwasten in, nummer 8 en 6. Drie soorten brushpennen, met een platte kwast en twee ronde van grote 6 en 8. tot slot een fineliner, potlood F, een wit Chinegraph potlood en een waskrijtje. Deze materialen zitten in een mooi doosje om bij elkaar te houden (en verder te vullen met andere materialen uit volgende boxen).

Een mooi blok met premium heavy weight waterclolour paper is meegeleverd. 25 bladen van 300 gram om mee en in te werken. De kaarten en enveloppen van Artful mogen niet ontbreken en zijn ook hier bijgevoegd. Zo kun je een ander verrassen met jouw creativiteit.

Tot slot het magazine van Artful dat je meeneemt in de wondere wereld van inkt. Interviews met kunstenaars en tutorials. Een heerlijke tijdschrift vol kennis en inspiratie.

Mijn creaties met hulp van de Artful tutorials

Maan met pelikan inkt

Super leuk om te doen en ontzettend verrassend was dit tutorial. Met de materialen uit de box en wat eigen materiaal lukte het mij om een maan te maken met een sterrenhemel. Het leukste was het maken van de sterrenhemel. Je hoefde er enkel met bleek op de inkt te stippen en dat creeërde de gewenste gele sterretjes. Magisch.

Materialen: Pelikan inkt, kwasten nmr 6 & 8, waterbrush ronde nmr 6, potlood F, Chinagraph wit potlood, watercolor papier, glas water, een keukenrol doekje, bakje met een beetje bleek, een rond voorwerp om de maan af te tekenen, een palet voor de inkt en een voorbeeld van de maan.

Je tekent eerst de maan af. Vervolgens vul je de rest van het papier met Pelikan inkt met een platte kwat en laat je de maan wit. Daarna bouw je de maan op door eerst een lichte laag inkt (laat een rand wit) en langzaam wat donkerder maken op de plekken daar waar de maan het nodig heeft. Dan met bleek ga je de sterren maken en een gloed bij de maan. Tot slot gebruik je de Chinagraph op de maan daar waar nodig. En voila, je maan is daar.

Potvis met wax krijtje

Een nieuwe uitdaging om met inkt en wax aan de slag te gaan. Wax kun je slecht zien en geeft dus het effect wanneer de inkt in aanraking komt met de wax. Dan kan ik goed beoordelen of de wax op de goede plekken zit. Het is echt spelen.

Materialen: Pelikan inkt, acryl inkt blauw, kwast nmr 6,  potlood F met gum, fineliner zwart, watercolor papier, glas water, een keukenrol doekje, een palet voor de inkt en een sjabloon voor de potvis (of uit je hoofd tekenen).

Je tekent eerst de potvis op het papier. Je kunt je scherm als lichtbak gebruiken en je sjabloon zo overtrekken op het papier. Vervolgens teken je de lijnen over met de fineliner en trek je een aantal strepen met je wax krijtje over zijn rug tussen vin en staart. Dan breng je water op de potvis om vervolgens de acryl inkt te druppelen op het water. Je zult zien dat de inkt zich zal gaan verspreiden. Met de kwast en wat water help je de verspreiding van de inkt. Zorg ervoor dat je niet teveel de inkt dwingt ergens heen te gaan, maar volg de inkt. Dat maakt het mooste resultaat. Je zult merken dat de inkt zich niet hecht aan de wax, waardoor de potvis witte strepen over zijn lijf krijgt. Een super mooi en gaaf effect. Tot slot vermeng je water met een beetje Pelikan inkt en laat je je potvis zwemmen in de zee. Voila.

Potvis met zout en acryl inkt

Een nieuwe uitdaging om met inkt en zout aan de slag te gaan. Zout neemt water op, dus het gebrek aan water daar waar het zout ligt, zal een verrassend effect hebben op de potvis.

Materialen: Pelikan inkt, acryl inkt blauw en groen, kwast nmr 6, waterbrush rond nmr 6, potlood F met gum, fineliner zwart, watercolor papier, glas water, een keukenrol doekje, een palet voor de inkt, een kopje zout met lepeltje en een sjabloon voor de potvis (of uit je hoofd tekenen).

Je tekent eerst de potvis op het papier. Je kunt je scherm als lichtbak gebruiken en je sjabloon zo overtrekken op het papier. Vervolgens teken je de lijnen over met de fineliner. Dan breng je water druppelgewijs met de waterbrush op de potvis en veeg je de druppels uit over de potvis. Vervolgens sprenkel je over de rug van de potvis een kleine hoeveelheid zout. Dan sprenkel je wat druppels inkt (blauw en groen gemengd met wat water) op de potvis afgewisseld met druppels (gekleurd) water. Als je tegen de afronding aan komt, zorg je ervoor dat de rug wat donkerder is en de onderkant lichter. Als de potvis droog is, kun je het zout eraf vegen. Tot slot vermeng je water met een beetje Pelikan inkt en laat je je potvis zwemmen in de zee. Voila.

Potvis met zout en Pelikan inkt

Een versie van zout en inkt om mee aan de slag te gaan. Nu niet met acryl inkt, maar met Pelikan inkt. Dit geeft weer een ander effect.

Materialen: Pelikan inkt, acryl inkt blauw, kwast nmr 6, potlood F met gum, fineliner zwart, watercolor papier, glas water, een keukenrol doekje, een palet voor de inkt, een kopje zout met lepeltje en een sjabloon voor de potvis (of uit je hoofd tekenen).

Je tekent eerst de potvis op het papier. Je kunt je scherm als lichtbak gebruiken en je sjabloon zo overtrekken op het papier. Vervolgens teken je de lijnen over met de fineliner. Dan begin je met de onderzijde van de potvis een donkere lijn van Pelikan inkt vermengd met water te geven. Met water en een lichtere versie van Pelikan inkt vermengd met water, werk je naar boven toe, zodat het van donker naar licht gaat. Vervolgens strooi je zout over de rug van je potvis, van voor tot achter, echt een mooi laagje. Daarna werk je de potvis verder af met hulp van acryl inkt blauw vermengd met water en Pelikan inkt. Je brengt schaduw aan aan de onderzijde van de potvis en onder zijn vin. Als alles droog is, kun je het zout eraf vegen en het effect aanschouwen. Tot slot vermeng je water met een beetje Pelikan inkt en laat je je potvis zwemmen in de zee. Voila.

Stad met inkt

Een pittige opdracht en ontzettend leuk om te doen. Hier zat best wel wat tijd in en in een aantal fases heb ik dit tutorial doorgeworsteld. Was erg verrast van mezelf wat ik heb neergezet.

Materialen: Pelikan inkt, acryl inkt rood, kwast nmr 6 & 8, potlood F met gum, fineliner zwart, watercolor papier, glas water, een keukenrol doekje en een palet voor de inkt.

Je begint met het schetsen van je stad. Wat voor stad heb je voor ogen? Ik heb zelf een voorbeeld genomen van een drop uit Griekenland. De ronde daken en de ligging tegen een berg spraken mij enorm aan. Dit paste ook mooi bij de kleuren rood en blauw. 

toen ik eenmaal duidelijk voor ogen had wat mijn inspiratie voor de stad zou zijn, ben ik begonnen met tekenen. Hier en door is het perspectief niet helemaal zoals het hoort, aan de andere kant is het ook niet te miniscuul geworden en behapbaar om te verven. De potloodtekening heb ik overgetrokken met de zwarte fineliner. Daarna was ik klaar voor het echte werk, verven met inkt.

Ik keek goed naar het voorbeeld en naar de tekening zelf. Waar kwam het licht vandaan? Waar scheen het op de muren van de gebouwen? Waar viel schaduw? Ik maakte de lchte vlakken licht, dat kon altijd nog donkerder worden. De ramen werden donker. De achterzijdes van de koepeldaken kregen een donkerdere waas om de ronding te suggereren. Vervolgens was het zaak om in verschillende tinten te gaan werken, van dezelfde kleur om zo de schaduw en lichtwerking tot zijn recht te laten komen. En ik kan je verzekeren, op een gegeven moment was het lastig te zien, maar al met al heb ik er toch iets van gemaakt.

De lucht was, net als de zee bij de potvis, met Pelikan inkt en water gedaan. Dat was de finishing touch om met trots terug te kijken op dit project.

In plaats van het abonnement zal Artful een selectie van Artful-boxen samenstellen die op voorraad worden gehouden. Ze zullen een hele reeks verschillende media bestrijken en het aanbod blijven ontwikkelen. Dit betekent dat je je artistieke kennis van verschillende media kunt blijven uitbreiden met hun kits.

Deze boxen zullen beschikbaar zijn op www.ohhdeer.com en wanneer er een nieuwe box uitkomt, geven ze iedereen die zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief een seintje, zodat je toegang krijgt tot early bird-prijzen.

Dit vind jij ook vast interessant …

Paaskaarten maken

Paaskaarten maken

De feestdagen. Je bent er maar druk mee, zo ook rond Pasen. Hoewel er vaak in de (nabije) omgeving veel wordt...

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken

Ho-ho-ho, het is weer de tijd van het jaar dat de nacht eerder intreedt en de kaarsjes aangaan. Men bereid zich voor...

Backdrops DIY

Backdrops DIY

Ik heb heel wat opgezocht over het maken van backdrops, van artikelen tot video's. Iedereen had een eigen manier van...