Just The Story

Just…

Dat moment dat ik mijzelf zag als wie ik ben, een multipotentieel, was tijdens één van mijn moeilijkste periodes uit mijn leven. Deze periode begon op een dag, zomaar, uit het niets. Op deze dag stond mijn leven echt helemaal stil.

Gewoon een doorsnee maandag voor de moeders onder ons. Het regende buiten en we hezen ons in onze regenpakken en de schooltassen gingen in de fietstassen. We stapten op onze stalen rossen richting school. Halverwege deze natte ochtend was er zoals gewoonlijk weer veel verkeer op de weg en baanden we ons fietsers een weg tussen het gemotoriseerde verkeer door. We staken over via een kruis op de weg, tussen een stoet stilstaande auto’s door, die stilstonden voor het rode stoplicht. De weg leek leeg, dus ik stak ook de tweede weghelft over, achter mijn kinderen aan. De overkant heb ik nimmer gehaald.

Gebroken op de grond knipperde ik met mijn ogen en kwam ik weer bij. De dikke tranen die naar beneden stroomden bij mijn kinderen, vergeet ik nooit meer. Ze hadden hun moeder levenloos door de lucht zien gaan en op de grond terecht zien komen. Even was hun moeder dood voor hun. Het leven stond op dat moment echt voor ons allemaal helemaal stil.

De periode van herstel volgde en ik moest leren loslaten en overgeven aan anderen. Het was ook een periode dat ik ruimte had om in mezelf te investeren, op zo’n manier dat ik aanzette tot persoonlijke groei. Ik begon onder andere meer boeken te lezen, boeken in relatie tot mijn letsel/herstel en persoonlijke groei. Ook het boek ‘Hoe word je alles?’, van Emilie Wapnick, passeerde deze periode en was een enorme eye-opener. Dit was het eerste boek dat ik ooit had gelezen waarin ik echt mezelf herkende, een MULTIPOTENTIEEL.

Just the Story - Mijn hoekje fiets

Just Elisabeth

Just Elisabeth is mijn hoekje op het internet.

Ik ben het gezicht, de schrijver en bedenker. Het gaat over mijn leven als multipotentieel. Ik deel mijn interesses, werk aan mijn projecten en parkeer bevliegingen waar nodig.

Ik ben moeder van drie kinderen en gelukkig getrouwd. Het huis krijgt ook wat van mijn tijd, net als de innerlijke mens. De spaarzame uurtjes voor mezelf, zijn momentjes dat ik mezelf kan verliezen in een project waar ik aan werk. Dan raak ik helemaal in een flow en geniet ik van de voeding die mijn brein krijgt op zo’n moment. Ik voel de aderen kloppen, mijn ogen openen zich en een nieuwsgierige focus verspreid over mijn lichaam. Het voeden van mijn brein zet aan tot persoonlijke groei.

Ontdek welke groei ik onder andere maak.

Just For You

Wat is het toch heerlijk om onder multipotentielen te zijn. Wat een vrijheid om te mogen zijn wie je bent, met al je interesses.  Geen mensen om je heen die hun verbazing tonen als je weer iets nieuws begint. Geen schuldgevoelens als een ‘nieuw’ project doodbloed. Gewoon één groot avontuur vol persoonlijke groei op diverse vlakken.

Maak tijd vrij voor je vele interesses en projecten, naast de ‘verplichtingen’. Je zult zelfs ruimte hebben voor sociale contacten. Flexibiliteit in je tijd is een must en geeft rust.

Je krijgt de dingen gedaan en projecten groeien tot een resultaat. Het heeft een ander tempo, maar je hebt plezier. Het is niet langer ‘saai’, door de grote afwisseling.

Just do

Doe niet langer hetzelfde opnieuw en opnieuw

Een multipotentieel houdt niet van hetzelfde telkens weer. Ze raken verveeld. Aangezien ze geen ‘ware roeping’ hebben, experimenteren ze juist graag met hun carrière en kiezen graag weer wat anders.

Blijf jezelf ontwikkelen

Een multipotentieel leert allerlei nieuwe vaardigheden snel en graag. Deze worden ingezet om je projecten tot een resultaat te brengen, terwijl ze ook nog andere nieuwe dingen leren.

Doe het op jouw manier

Een multipotentieel doet waar die zich goed bij voelt en niet wat er wordt verwacht van hem/haar. Ze behoeven geen groot succes en expert te zijn in een vakgebied. Ze willen veel weten van van alles.

Just what I did

Weet je, toen ik eenmaal wist dat ik een multipotentieel was, was ik er nog niet. Het was geen life-changing moment. Het was gewoon meer een ‘aha’ moment. Vanaf dat moment kwam er een ongekende rust en drive die ik wist in mij te hebben, maar nu echt voelde.

Ik deed al van alles, maar wist niet goed wat en waarom. Nu wist ik dat en ik vond het prima. Ik was er tevreden mee en dat resulteerde in meer.

Nu doe ik allerlei projecten tegelijk, parallel en na elkaar. Zelfs stop ik een project tussendoor als er even wat anders voorbij komt waaien. Een cursus nodig om een vaardigheid eigen te maken? Prima, en weer door. Het leven is genieten!

Just the Story - Just what I did uitkijktoren

Mijn top 3 boeken

how to be everything

How to be Everything

– Emilie Wapnick –

Een boek dat mijn leven veranderde. Een boek waarin ik mij voor het eerst helemaal kon herkennen en begrijpen. Een boek dat gaat over de multipotentieel.

Brave Learner Julie Bogart

Brave Learner

– Julie Bogart –

Een fantastisch boek dat je mee op reis neemt in de wereld van thuisonderwijs. Het geeft handvatten en praktische tips met voldoende voorbeelden ter herkenning.

receptloos marlies kooiman

Receptloos

– Marlies Kooiman –

Je leer hierin om op logische manier zonder recept de lekkerste dingen te kunnen koken. Je leert de ins en outs op een begrijpelijke en logische wijze. Een must have!

Just the Story

Het was een opluchting toen ik eenmaal wist wie ik was, een multipotentieel. Deze ontdekking zorgde voor een domino-effect van veranderingen in mijn leven. Veranderingen die ten gunste kwamen van mijn levensstijl en de plannen die ik had/heb. Ik maakte tijd voor al mijn interesses en creatieve bezigheden. Dat zorgde voor een ongekende flow en prachtige resultaten.

Menu

Just the Story
Portfolio
Blog
Contact

Just Connected

Het is ongekend fantastisch om met gelijkgestemden in contact te komen. Om je te verdiepen in wat multipotentielen allemaal kunnen doen, welke vaardigheden ze kunnen ontwikkelen. Je kunt mij volgen op sociale media.