novakidschool logo

Engels zal als communicatiemiddel in de toekomst toenemen. Het is de taal van de populaire cultuur, van wetenschap en onderwijs. Het sijpelt onze eigen Nederlandse taal binnen. Het is noodzakelijk bij reizen naar het buitenland en voor een toekomstige loopbaan. 

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat de investering in de Engelse taal ontzettend belangrijk is voor de kansen in een steeds globalere samenleving. Het is niet meer Nederland en de wereld. De wereld is binnen handbereik. Onze kinderen moeten daar hun weg in vinden. Engels is daar onmisbaar in.

Maar goed, aangenomen dat je het met me eens bent, hoe dan verder?

Mijn kind wil Engelse lessen

Zal ik je eerst eens vertellen wat er bij mij thuis gebeurde. Mijn dochter van 10 kreeg te maken met een tweesplitsing van zeer goed sprekend Engelse kinderen en kinderen die nog niet op dat niveau zitten. Dat raakte haar enorm. Ze kan ook goed Engels, maar blijkbaar niet goed genoeg. Nu zit ze in een mix van niveau en dat stoort haar, aangezien ze niet op die onderste laag zit. Ze weet dat ze dus nog veel te leren heeft, maar tegenwoordig hebben scholen het zo ontzettend druk met allerlei vakken, dan enkel les in Engels, dat ze bij ons kwam aankloppen.

Ik ben gaan rondneuzen voor haar naar wat we wilden. We wilden gemak, dus werd het al snel online lessen. Ook wilde we geen hoofdprijs, omdat we niet wisten of ze het zou gaan volhouden. Flexibiliteit was ook belangrijk, zodat wij ook makkelijk af konden stemmen bij veranderingen. Het liefst ook eerst in de keuken kijken, voordat we akkoord gaan.

Het belangrijkste van alles was, dat het voor haar leuk moest zijn en leerzaam. Ze moest het wel volhouden en voltooien, en belangrijker vooruitgang boeken. Dus echt wat leren.

Waarom Engelse les?

Wat vroeger het Latijn was, staat Engels in de 21ste eeuw centraal. Iedereen die wil meetellen in de wetenschap en economie moet Engels kunnen. Het is de wereldtaal. Onderwijs gaat ook steeds meer naar het Engels toe. Jij als ouder wil je kind goed voorbereiden op deze toekomst, wellicht dat je daarom ook interesse hebt in Engelse lessen voor je kind online.

Je kunt gewoon niet meer om het Engels heen en je kind heeft er gewoon de juiste leeftijd voor om een tweede taal te leren. Maak daar gebruik van.

Nog even op een rijtje 6 redenen, waarom Engelse les zo belangrijk is.

engelse les

Reizen en cultuur

Communicatie met andere landen gebeurt in het Engels. Als je wilt reizen naar (verre) andere landen, is Engels de taal die verbdint. Ook sociale media, films en muziek, draaien op de Engelse taal voornamelijk. 

Studie

Het onderwijs richt zich steeds meer op de Engelse taal. Ook als je in het buitenland wilt studeren of stage wilt lopen, is Engels een dealbreaker. Voor MBA-studies is het zelfs verplicht. En bij wetenschappelijke studies is het onmisbaar.

Verbeteren intelligentie

Dit is niet dé reden dat je het zult onderzoeken, maar wel een factor om mee te wegen in je beslissing. Uit onderzoek blijkt dat het jong aanleren van een andere taal je algemene intelligentie vergroot. Bij volwassenen niet meer.

Loopbaan

Kennis van Engels is een professionele noodzaak geworden. Bedrijven hebben een toenemend internationaal bereik en werkkracfhten worden internationaler. Carrièrekansen worden vergroot bij een goede kennis van Engels. Je kunt er niet meer omhene.

Gemakkelijk

Het mag gezegd worden dat de Engelse taal onze Nederlandse taal binnensijpelt. De dikke Van Dale raakt steeds voller met Engelse woorden. Onze affiniteit met het Engels groeit. De taal leren wordt dus ook steeds makkelijker.

Novakid

Met deze wensenlijst had ik een paar opties, en we besloten om in de keuken te kijken van Novakid. Onze dochter was ook nieuwsgierig en ik boekte een eerste les. Ze vond het spannend, maar vond al snel haar draai. Ze werd enthousiast en trad uit haar schulp. Ik spiekte af en toe mee en ik begreep meteen waarom ze het leuk vond. 

Ik zag een jongvolwassen dame met groot enthousiasme onze dochter meenemen in de les. Ze deed dat op kindniveau. Wij zouden het kinderachtig vinden met al die kleuren en toeters en bellen, maar ik zag haar opbloeien. Dus wie zijn wij om te oordelen dat iets statisch moet zijn en enkel praktisch en niet vol plezier, kleur en gebaren. Ze genoot van de les en vond het geweldig.

Je begrijpt dat we dus niet lang hoefden na te denken of te vergelijken. Dit is wat ze wilde en waar mee akkoord zijn gegaan. En ja hoor, elke week heeft ze braaf haar les en ze vindt het nog steeds geweldig. Haar huiswerk maakt ze snel na de les, omdat ze er helemaal vol van is. De andere elementen van het programma laat ze wat meer links liggen. Zo kan ze een cartoon in video kijken en wat spelletjes spelen. Daar is ze niet zo happig op. Wel op de punten die ze in de les kan scoren om zo een ander badge te verdienen.

Dat half uurtje per week is voor haar voldoende en financieel prima te doen. Wij hebben echt de goedkoopste optie genomen en we zien haar daar al resultaten mee halen en plezier hebben in de lessen. Ze hoeft geen sprint te trekken. Dit tempo is goed te doen. Dus in plaats van hun advies, volgen wij wat wij goed achten in belasting voor haar en kwamen hier op uit. En dat werkt prima.

3 Tips

1. Proefles

Boek gewoon een proefles bij Novakid. Je hebt niks te verliezen, hoogstens dat je kind zo enthousiast is geworden dat hij/zij blijft zeuren tot je een abonnement af neemt. Maar ach, dat zegt toch juist wat over Novakid en hoe ze het doen. Zelf kun je tijdens de les meekijken. Weet wel dat als je de persoon van de proefles niet zo geweldig vindt, er zijn enorm veel alternatieven, dus pin je er niet op vast. Bij ons was het meteen raak en wilde ze graag bij dezelfde van de proefles lessen blijven volgen. En dat is gelukt. 

2. Begin klein

Begin klein. Je kunt altijd nog je abonnement veranderen als blijkt dat je kind meer nodig heeft, meer zou willen, anders zou willen, etc. Het moet van twee kanten komen en je kind moet volhouden. Onthoud dat het geen sprint hoeft te zijn, je komt er vanzelf wel op een passend tempo. Blijf in gesprek met je kind en check regelmatig de ouder-kant van het account met de resultaten en de feedback van de docent(e). Het moet wel leuk blijven.

3. Beslissen

Ik kan me voorstellen dat je graag van alles zou willen vergelijken, reviews zou willen opzoeken, etc. Is dit echt zo goed als ze beweren te zijn? Tja er zijn inderdaad concurenten op dit gebied, maar je bent hier nu eenmaal terecht gekomen. Je hebt een reden dat je interesse toont in Engelse lessen voor je kind. Je wilt een Engelse les online hebben, flexibiliteit, geen hoge kosten, etc. Je zit hier goed. Bij enige twijfel, neem je contact met ze op. Ze staan je graag te woord. En zoals ik al zei, de investering is prima.

Conclusie

Ben je echt serieus op zoek naar een Egenlse les online voor je kind? Dan raad ik je zeker Novakid aan. Ik ben eerlijk als ik je vertel dat ze ook referral bonussen geven voor doorverwijzingen. Een fijne bijkomstigheid, wat ik ook zonder extraatje je had verteld. Als je een proefles boekt bij Novakid krijg je €20 op je account, welke je kunt gebruiken bij het afsluiten van je abonnement. Ook een extraatje voor jou.

Maar goed, probeer het gewoon uit, samen. Ervaar de les en maak daarna een beslissing. Zo deden wij dat ook. Zo wisten we dat het paste bij onze dochter, onze portemonnee en in onze agenda. 

Heel veel plezier met je proefles.

novakid trusted review

UPDATE

Novakid heeft zijn abonnementen drastisch gewijzigd. De eens zo aantrekkelijke prijs, is vreselijk verhoogd. Hoewel ze nog steeds kwaliteit leveren, vind ik het niet meer in verhouding met de prijs. Vooral niet met wat het geweest is. Ook zijn het nu 2 wekelijkse lessen, in plaats van de optie van 1x per week. De resultaten zullen wel beter zijn, maar de prijs liegt er niet om, namelijk €76.88 per maand op jaarljiks termijn. Dat is €922.56 per jaar. Daar kan ik veel leukere dingen mee doen, dan een tweewekelijkse Engelse les van Novakid voor mijn kind.

Dit vind jij ook vast interessant …

Letters en meer: letter k

Letters en meer: letter k

De Letter K is het vervolg van ons alfabet. Dit is tevens de derde letter die we hebben behandeld binnen onze boekjes...

Letters en meer: letter B

Letters en meer: letter B

De Letter B is het vervolg van ons alfabet. Dit is tevens de tweede letter die we hebben behandeld binnen onze boekjes...

Letters en meer: letter A

Letters en meer: letter A

De Letter A is het begin van ons alfabet. Dit is tevens de eerste letter die we hebben behandeld binnen onze boekjes...