Tsjechië

De eerste keer dat ik mijn vakantie deed in Tsjechië was ik verkocht. Natuur, kastelen, ruïnes, grottes, kathedralen, wildlive, cultuur, taal, historie en de leuke extraatjes. Het enige wat het niet heeft is strand en zee. Als je dit niet nodig hebt, maak dan kans met Tsjechië als vakantieland.

Just Travel Tsjechië natuur

Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk. Ik maakte deze vakanties al, voordat ik deze blog begon. Dus de kennis en ervaring van toen, heb ik verwerkt in deze website. De eerste keer vakantie heb ik Tsjechië leren kennen en ontdekt. Dingen die ik toen niet wist en aan het eind van de vakantie heb ontdekt. Ik vertel je er meer over.

Stickers en stempels

Wij zagen veel toeristen stempels verzamelen en stickers kopen. We snapten het nut er niet van, en niet iedereen kan goed Engels, dus het duurde even voordat we het door hadden. In Tsjechië kun je namelijk bij ieder VVV (en andere plekken) een Tursitický Deník aanschaffen. In dit kleine boekje verzamel je je stickers en stempels. Als het boekje vol is, kun je deze opsturen en krijg je daar een presentje voor. Wij zijn nog niet zover om hem in te sturen, maar al wel een heel eind. Leuk is ook dat je bij elke sticker wat details kunt noteren; een datum, vervoer, gezelschap en aantal sterren. Daarnaast biedt elke Turistický Deník op deze manier ook goede informatie om Tsjechië te ontdekken, terwijl je stickers verzamelt.

Mapy.cz

Ow in Tsjechië moet je echt deze app gebruiken in plaats van of naast Google Maps. Tsjechië draait hier gewoon op. Alle belangrijke punten staan erop evenals bezienswaaridgheden en wandelroutes. Ook zonder internet kan je hier goed mee navigeren. Wij hebben genoeg ontdekt met Mapy.cz en kunnen echt niet meer zonder in Tsjechië.

Jízdní řády IDOS

Deze app is een musthave als je ook gebruik maakt van het openbaar vervoer in Tsjechië. Jízdní řády IDOS geeft alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot het openbaar vervoer van waar dan ook. Bus, trein, metro, etc, het maakt niet uit, deze app vertelt het je. Vergeet niet dat de kaartjes echt goedkoper zijn op de stations of VVV’s en dat je dan een rittenkaart kunt kopen voor een aantal dagen, in plaats van enkeltjes in de bus. Dat tikt een stuk harder aan. Je moet het maar net even weten, wat je nu dus weet. Fantastisch!

Ekempy

Wij houden van de Tsjechische campings, de sfeer, het simpele, de kampvuurtjes, kampeervelden en de ontmoetingen. Om nog maar niet te spreken over de taalbarrière die er vaak is en het vakantiegevoel vergroot. Ook het vertrouwen om een dag of bij vertrek pas te betalen, heerlijk. Wij mijden juist de drukke en geanimeerde campings, niets voor ons. Lekker in de natuur en voor het zwembad gaan we wel een stadje in of doen een meertje aan. Ekempy helpt ons goed bij het zoeken en vinden van de Tsjechische autocamps. De prijzen spelen voor ons mee. Hoe lager de prijs, hoe simpeler de camping, hoe meer wij er wellicht van houden. Check Ekempy dus als je op zoek gaat naar een Tsjechische camping met de charme van Tsjechië.

Heb jij zo’n fantastische camping gevonden? Echt Tjsechisch, simpel, lage prijzen? Stuur mij een mail, en wie weet check ik de camping op onze volgende vakantie wel.

findme@justelisabeth.nl

Onze ervaringen van een vakantie in Tsjechië

Al deze tips zijn leuk en aardig, maar wat hebben wij nou eigenlijk beleefd en ontdekt in Tsjechië? Check hier onze avonturen van waar wij zijn geweest. Heb jij tips? Laat ze vooral achter in de reacties, of stuur me een leuke mail. Ik ben altijd benieuwd naar tips van anderen die Tsjechië ook in hun hart hebben gesloten.

findme@justelisabeth.nl

Uiteraard kun je mij ook volgen op sociale media. Er komt van alles voorbij, zo ook vakantie, wanneer we eenmaal gaan. Op YouTube volgen nog mooie video’s van onze vakantie ervaringen. 

Tsjechié Paulina Louka

Tsjechié Paulina Louka

Paulina LoukaPaulalina Louka ligt als een pareltje in het Šumava National Park. Genesteld te midden van de betoverende schoonheid van het Šumava Nationaal Park, ligt een adembenemende oase die bekend staat als Paulina Louka. Dompel jezelf onder in de rust van dit natuurlijke wonderland, waar torenhoge bomen dansen met zacht gefluister en kristalheldere beken uitmonden in pittoreske valleien. Bewandel de kronkelende paden en ontdek bij elke bocht verborgen schatten, van levendige wilde bloemen tot ongrijpbare dieren in het wild die dit ongerepte landschap hun thuis noemen. Met zijn harmonieuze mix van rust en avontuur nodigt Paulina Louka je uit om te verkennen, tot rust te komen en onvergetelijke herinneringen op te doen in het hart van Šumava National Park.Paulina Louka ligt dus echt in het Šumava National Park tussen de steden Srní en Rejštejn in langs het kabbelende beekje Otava, welke een aftakking is van de Vydra. Er valt niet meer dan wat ik al heb geschreven over de camping...

Tsjechié Nové Hrady

Tsjechié Nové Hrady

Nové HradyNové Hrady is een Tsjechische stad in de regio Zuid-Bohemen, en maakt deel uit van het district České Budějovice. Het ligt in de uitlopers van Novohradské nabij de grens met Oostenrijk. Met een hoogte van 541 meter is het de hoogst gelegen stad in het district České Budějovice. Ga op een boeiende reis door de betoverende allure van Nové Hrady. Dompel jezelf onder in de verweven geschiedenis en architectuur van deze betoverende bestemming. Bewonder de idyllische landschappen die je omringen. Ontdek een schat aan verborgen juweeltjes, van majestueuze kastelen tot levendige lokale markten, wachtend om ontdekt te worden. Laat Nové Hrady je zintuigen betoveren en laat je betoverd achter op een uniek en onvergetelijk avontuur.In de middeleeuwen was Nové Hrady een belangrijke grensvesting. Bronnen documenteren een Slavische versterkte nederzetting en in de 13e eeuw werd hier een hoog middeleeuws kasteel (Gretzen) gebouwd, door de familie Vítkovec. Dit kasteel verbaast nog steeds...

Tjsechië Sloup

Tjsechië Sloup

SloupSloup is een stad in het district Blansko in de Zuid-Moravische regio van Tsjechië. Gelegen te midden van de schilderachtige landschappen van Tsjechië, nodigt Sloup zowel avonturiers als wandelaars uit om zijn verborgen schatten te ontdekken. Ervaar de allure van deze boeiende stad, waar geschiedenis en charme naadloos met elkaar verweven zijn tegen een achtergrond van natuurlijke schoonheid. Ontdek de prachtige grot van Sloup of uit de omgeving. Beklim de rotsen en geniet van een adembenemend uitzicht. Of je nu op zoek bent naar spannende escapades of een ontspannen toevluchtsoord, Sloup belooft een onvergetelijke reis die voor altijd zijn stempel op je herinneringen zal drukken.Eigenlijk valt er weinig over Sloup (Sloupsko) te zeggen en meer over haar omgeving. Sloup ligt namelijk in de Moravië Kras. Dit natuurgebied bestaat uit ravijnen, grotten en valleien. Onder dit natuurgebied ligt een groot gangenstelsel, waarvan slechts een deel is opengesteld voor het publiek. Zo zijn...

Tsjechië Javorník

Tsjechië Javorník

JavorníkIn Moravië, gelegen op de plaatsen waar de noordelijke hellingen van het Rychlebské-gebergte overgaan in de vruchtbare vlakte van het Vidnava-laagland in het noordoosten naar de Poolse rivier de Neisse, ligt Javorník Een verborgen juweeltje gelegen in het hart van de schilderachtige natuur. Dompel jezelf onder in de rust van dit charmante stadje, waar elke stap leidt naar adembenemende landschappen en culturele wonderen. Verken de betoverende paden die door weelderige bossen slingeren en bij elke bocht panoramische vergezichten onthullen. Bewonder de rijke geschiedenis die belichaamd wordt in de verbluffende architectuur en boeiende bezienswaardigheden van Javorník. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een serene ontsnapping, Javorník belooft een onvergetelijke ervaring die u doet verlangen om terug te keren. De naam van de stad is van Slavische oorsprong en is afgeleid van esdoorn, of esdoornbos, heuvel, een heuvel begroeid met esdoorns en dergelijke....

Tsjechië Dobříš

Tsjechië Dobříš

DobříšIn Midden Bohem, net onder Praag, ligt Dobříš. Dompel jezelf onder in de verleidelijke charme en natuurlijke schoonheid van Dobříš. Doorkruis de geplaveide straten en laat u betoveren door de adembenemende omgeving. Verken het prachtige kasteel van Dobříš en duik in de rijke geschiedenis ervan. Dwaal door het schilderachtige landschap en geniet van de rust en sereniteit die het biedt. Geniet van de verrukkelijke lokale gerechten, bereid met liefde en passie. En vergeet natuurlijk niet te genieten van een verfrissend glas Tsjechisch bier. Of je nu een kunstliefhebber, natuurliefhebber of geschiedenisliefhebber bent, Dobříš heeft iedereen iets te bieden. Laat je hart betoveren door de magie van Dobříš en begin aan een onvergetelijk avontuur.Volgens de legende werd de nederzetting gesticht door Dobřich, een van de metgezellen van voorvader Čech. Het dorp was toen Dobřieš of Dobelly. Deeerste schriftelijke vermelding van Dobříš dateert uit 1252. Via Dobříš er was een historisch...

Just the Story

Het was een opluchting toen ik eenmaal wist wie ik was, een multipotentieel. Deze ontdekking zorgde voor een domino-effect van veranderingen in mijn leven. Veranderingen die ten gunste kwamen van mijn levensstijl en de plannen die ik had/heb. Ik maakte tijd voor al mijn interesses en creatieve bezigheden. Dat zorgde voor een ongekende flow en prachtige resultaten.

Menu

Just the Story
Portfolio
Blog
Contact

Just Connected

Het is ongekend fantastisch om met gelijkgestemden in contact te komen. Om je te verdiepen in wat multipotentielen allemaal kunnen doen, welke vaardigheden ze kunnen ontwikkelen. Je kunt mij volgen op sociale media.