ARTFUL

Artful Calligraphy Box

Welkom in de wereld van Artful. Het is echt een geweldig creatieve wereld, waarbij je geen druk ervaart om binnen no time iets onder de knie te krijgen. Nee, daarentegen. Daar waar veel andere populaire boxen, je elke maand iets toesturen, doen zij dit elk kwartaal, dus elke drie maanden. Je hebt drie maanden de tijd om met hoog kwalitatieve producten aan de gang te gaan en hun tutorials te volgen.

Hun tutorials nemen je mee op reis met de materialen uit de box. De tutorials zijn online en in hun bijgeleverde tijdschrift. Zo kun je zelfstandig de stappen volgen of de video bekijken. Hoe dan ook, je kunt aan de slag met de bijgeleverde materialen.

De materialen zijn van eigen merk en kunnen prima concureren met al reeds neergezette merken als Castel Faber en Amsterdam. Het zijn fijne producten om mee te werken. Daarnaast houdt het voor hen de kosten op zo’n manier laag dat jouw investering in de box ook interessant blijft en geen gat in je portomonee achterlaat. Aangezien je niet met alle thema’s evenveel zult werken, is deze investering het extra waard.

Inhoud Artful Calligraphy Box

In deze box zitten prachtige materialen om op creatieve wijze met kalligrafie aan de slag te gaan. Er zijn acht kleuren Tombows meegeleverd, zwart, grijs, roze, violet, blauw, groen, oranje en rood. Tevens zijn er vijf Tombows Twintones meegeleverd, geel, roze, paars, blauw en groen. Ook een HB mono100 en mono plastic eraser van Tombow mag niet ontbreken.

Prachtig Bristol papier van Tombow is toegevoegd. 25 bladen van 250 gram A4 om op te werken. De kaarten en enveloppen van Artful mogen niet ontbreken en zijn ook hier bijgevoegd. Zo kun je een ander verrassen met jouw creativiteit. 

Tot slot het magazine van Artful dat je meeneemt in de wondere wereld van kalligrafie. Interviews met kunstenaars en tutorials. Een heerlijke tijdschrift vol kennis en inspiratie.

Mijn creaties met hulp van de Artful tutorials

Quote met de Twintones

Wat een uitdaging was deze tutorial. Al snel had ik het gevoel “waar ben ik an begonnen?” Het was een groot precisie werkje aan het worden en dat had ik van te voren niet bedacht. Ik heb er dus een aantal avonden aan gezeten. En dat moest ook wel voor het veelbelovende resultaat.

Materialen: Mono100 Tombow potlood met gum, vijf kleuren Twintones (groen, geel, paars, roze en blauw), een liniaal en een vel Tombow Bristol papier.

Je tekent eerst de lijnen waar je letters komen te staan, zodat je een goede verdeling hebt voor je quote. Vervolgens ga je de quote invullen op de lijnen die je hebt geschetst. Ik heb gebruik gemaakt van het voorbeeld uit het magazine en deze fonts ook aangehouden. Dat was al een uitdaging genoeg. Als dit allemaal staat, ga je het kleur geven met de Twintones. Ook hier heb ik het voorbeeld gevolgd, omdat het voorbeeld al goed was en ik daar niet aan behoefde te sleutelen. Tot slot gum je alle potloodlijnen weg zodat je het uiteindelijke resultaat kunt bewonderen. Met zweet en tranen heb je daar een prachtige en sierlijke quote neergezet.

Rainbow kalligrafie

Leuk en speels bezig met de tombowkleuren en water. Echt op ontdekking wat je met de materialen kan. Ik heb het zelfs twee keer gedaan en bemerkte dat groter werken tot mooiere resultaten leidt. Het is echt spelen.

Materialen: Mono100 Tombow potlood met gum, zes kleuren Tombows, grijs, violet, groen, rood, blauw en oranje, een waterbrush, een vel Tombow Bristol papier, een glas water en een keukenroldoekje.

Je zet eerst met grijs je tekst neer. Ik volgde hier de tekst en font van de tutorial. Wel zo makkelijk. Vervolgens verdeel je de grijze letters in de kleuren van de regenboog. Van boven naar beneden: rood, oranje, violet, blauw en groen. Maak een verdeling naar inzicht en probeer niet een lijn aan te houden, gezien sommige letters groter dan andere zijn, maar elke letter heeft deze vijf kleuren op zich. Daarna dip je de waterbrush in je glas water en blend je de kleuren met elkaar, zodat je een mooie overgang krijgt. Bij de kleinere letters is dit lastiger, omdat de kleuren dichter op elkaar zitten. Je maakt het af door met grijs een schaduw te creëren achter de letters. En voila, je hebt een regenboog tekst.

In plaats van het abonnement zal Artful een selectie van Artful-boxen samenstellen die op voorraad worden gehouden. Ze zullen een hele reeks verschillende media bestrijken en het aanbod blijven ontwikkelen. Dit betekent dat je je artistieke kennis van verschillende media kunt blijven uitbreiden met hun kits.

Deze boxen zullen beschikbaar zijn op www.ohhdeer.com en wanneer er een nieuwe box uitkomt, geven ze iedereen die zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief een seintje, zodat je toegang krijgt tot early bird-prijzen.

Dit vind jij ook vast interessant …

Paaskaarten maken

Paaskaarten maken

De feestdagen. Je bent er maar druk mee, zo ook rond Pasen. Hoewel er vaak in de (nabije) omgeving veel wordt...

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken

Ho-ho-ho, het is weer de tijd van het jaar dat de nacht eerder intreedt en de kaarsjes aangaan. Men bereid zich voor...

Backdrops DIY

Backdrops DIY

Ik heb heel wat opgezocht over het maken van backdrops, van artikelen tot video's. Iedereen had een eigen manier van...