foto doos 01

Magische kerst

Iedereen kan wel een beetje magie gebruiken van tijd tot tijd. Je kunt ook zelf zorgen voor dat beetje magie, vooral in de koude en donkere decembermaanden wordt het al snel wat magischer. Je zit meer binnen, bij (kaars)licht. Kerst komt eraan. Een tijd die je vaak doorbrengt met je dierbaren. Een tijd waarin je herinneringen maakt en op terugkijkt.

Iedereen wil graag dat beetje magie en vooral rond de kerstdagen. Dan moet het gewoon zo voelen, zo zijn. Dat iedereen geniet van alles wat er op dat moment speelt. Van de kleine momenten die op dat moment met elkaar worden gedeeld. Van het lekkere eten dat op tafel staat tot de goede gesprekken die je met elkaar hebt.

En als je dan even de tijd hebt om je ogen dicht te doen, dan voel je de magie die kerst met zich meebrengt. Je hoort het gekletst op de achtergrond, het plezier dat mensen met elkaar hebben en de liefde voor elkaar. Je kunt opgaan in zo’n dankbaar moment om dat met elkaar te mogen delen.

Dankbaar om met elkaar samen te zijn. Dankbaar voor het lekkere eten dat je kunt eten. Dankbaar voor de liefde die je voelt en ervaart. Dankbaar voor de nieuwe herinneringen die een plekje mogen hebben in je hart.

Wij houden van kerst, wij houden van het lekkere eten en wij houden van het samenzijn. Wij koken met z’n allen een heerlijk menu. Wij zorgen voor een gezellige sfeer in huis met allerlei kerstdecoratie. Wij nodigen vrienden en/of famlie uit om de kerstdagen mee te delen. Wij zorgen voor de magie die we ervaren tijdens de kerstdagen.

Niet alleen de kerstman heeft magie, ook wij kunnen hier zo mooi in bijdragen. Ik introduceer “de kerst fotodoos”. Een doos vol magie en herinneringen.

De fotodoos

Het is iets simpel. Ik hou van simpel. Het is doeltreffend. Yes! Dus ook jij kan dit prima introduceren zo rond de kerstdagen en genieten met dierbaren van de kerst fotodoos.

Je zorgt dat je een leuk formaat doos hebt. Je kunt ze bij supermarkten vinden of je hebt er gewoon nog één thuis rondslingeren. Dit kan ook prima een schoenendoos zijn.

Je pakt de doos in met inpakpapier. Wij kozen voor glimmend goud met zwarte sterren. Dat gaf voor mij de magische touch helemaal. Je kunt elk gewenst papier gebruiken dat je wilt. Plak dit vast op de doos met een goede lijm of dubbelzijdig plakband. Ik gebruikte dubbelzijdig plakband, maar dat was wel lastig. Je moest het namelijk in één keer goed plakken, anders scheurde het papier.

Als je de doos helemaal beplakt hebt, moet deze nog gevuld worden. En daar komt de magie pas om de hoek kijken. Maak een selectie van je foto’s door de jaren heen. Laat deze afdrukken en stop ze in de doos. Gewoon willekeurig in de doos stoppen. Volgorde maakt niet uit. Het gaat erom dat de foto’s gezien worden, vragen gesteld worden en het gesprek op gang komt.

fotoodoos 02

En zie hier de fotodoos. Een kleine spiek in de lading foto’s die wij er al in hebben zitten. De kinderen vinden het fantastisch en kijken er graag doorheen. De vragen worden gesteld en gesprekken worden gestart. Herinneringen worden opgehaald en nieuwe worden er gemaakt. Magie!

Up2date

Zorg dat je elk jaar weer nieuwe foto’s toevoegd van het voorgaande jaar. Zodat je de herinneringen tastbaar houdt, de gesprekken levendig en herinneringen deelt. Het is de eerste keer wat meer werk en het jaar erbij een kwestie van bijhouden. Al die herinneringen weer ophalen met elkaar is zo leuk. Het is ook leuk om jezelf in de jonge jaren toe te voegen aan de doos. Reken maar dat de kinderen het leuk vinden om die foto’s ook te zien.

Je hebt alle vrijheid om de inhoud vorm te geven. Je kunt zoveel jaren teruggaan als je zelf wilt. Je kunt zoveel herinneringen toevoegen aan de kerst fotodoos als je zelf belangrijk vindt. Misschien een oma, een moeder, een opa, een vader, een broer, een zus, etc. Tastbare herinneringen zijn magisch en geven dat stukje magie aan je kerst die fantastische gesprekken oplevert.

Kerst fotodoos

En wanneer introduceer je deze doos nou?

Je kunt de doos in de ochtend op eerste kerstdag nonchalant ergens in het huis hebben laten slingeren, voor de kinderen om te ontdekken als ze wakker worden. Of je plaats deze op tafel zo voor het eten of na het eten bij de koffie en de thee. Of je plaats deze ergens in de woonkamer, voor degene die zijn/haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en er zeker weten in gaat zitten neuzen.

Het maakt eigenlijk niet heel veel uit hoe je de fotodoos introduceert. Het gaat erom dat deze wordt opengemaakt en de foto’s eruit worden gehaald. Het gaat om dat stukje magie. Daarom is de verpakking een essentieel onderdeel om de nieuwsgierigen te prikkelen de doos open te maken. Bij ons werkte het.

Dit vind jij ook vast interessant …

Paaskaarten maken

Paaskaarten maken

De feestdagen. Je bent er maar druk mee, zo ook rond Pasen. Hoewel er vaak in de (nabije) omgeving veel wordt...

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken

Ho-ho-ho, het is weer de tijd van het jaar dat de nacht eerder intreedt en de kaarsjes aangaan. Men bereid zich voor...

Backdrops DIY

Backdrops DIY

Ik heb heel wat opgezocht over het maken van backdrops, van artikelen tot video's. Iedereen had een eigen manier van...