Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s Bond

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Bond

01-panda-crate_bond-with-me

Deze box staat in het teken van hechting met je baby. Hij kan nog niet veel, maar dat wil niet zeggen dat je niets kan doen. Ik vind het daarom super leuk om te zien wat Kiwico heeft bedacht om de eerste twee maanden te stimuleren en vooral in te zetten op de band tussen jullie twee. De kleine is hier om te leren, maar kan pas het beste tot ontwikkeling komen als ze zich geliefd en beschermd voelen. Ze willen dat er aan hun behoeften wordt voldaan. Ze kunnen al goed horen en bekende geluiden herkennen. Ze kunnen hun hoofd die kant op draaien. Ze houden er dus van dat er lekker gekletst wordt met hen, ook al begrijpen ze die woorden nog niet. Maak dus voldoende tijd om op elkaar af te stemmen en met elkaar te groeien. 

Box nummer: 1

Leeftijd: 0-12 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf wilt gaan bestellen.

02b-panda-crate_bond-with-me_milestone pillow blurred background

Monthly tracker kussen

Houd maandelijks de ontwikkeling bij met dit kussen en bijpassende kaarten

Op dit schattige kussentje zit Poppy de panda die de kaart stevig vast houdt. In het zakje onder Poppy zitten kaartjes van maand 1 t/m maand 12. Op de achterzijde kun je de ontwikkeling bijhouden. Zo maak je een herinnering voor later. 

Maak elke maand een foto van je kleine met de Milestone Pillow. Zorg dat je de achterzijde hebt ingevuld als herinnering van voor later. De tijd vliegt namelijk. Leuk om later (samen) op terug te kunnen kijken. Maak je niet druk om wat voor foto het is. Zelfs als ze chagerijnig zijn, lach je daar later weer om.

Ik ben gek op dit soort dingetjes. Ik had al een kaartenbakje voor hem met vergelijkbare mijlpalen om het kaartje ernaast te leggen. Lees hier mijn review van dit product “Milestone kaartjes baby“. Dit kussentje is een leuke toevoeging hierop. De kaartjes bewaren we voor hem, omdat het een moment opname is uit zijn eerste jaar. Het kussentje is later nog leuk speelgoed voor hem om wat in te stoppen of om lekker op te liggen.

Swaddle/inbakeren

Ingewikkeld in een grote doek is net als in de baarmoeder.

Om eerlijk te zijn, was ik nog niet bekend met het gebruik van een Swaddle. Deze grote (hydrofiele) doek heeft een afmeting van 120x120cm en wordt gebruikt om je kleine in te bakeren. In het begin vond ik dit product ook min of meer geldverspilling. Ik nam hem voor lief, totdat ik ontdekte wat inbakeren voor plezier kan brengen bij je baby.

Op de flascards staat een duidelijke omschrijving hoe je de kleine kunt inbakeren in 5 stappen weergegeven. Niet alle babies vinden het de eerste keer leuk. neem er dan gerust wat meer tijd voor dat ze eraan gewend raken en sommigen zullen het echt niet leuk vinden. Dwing het niet af. Je kunt het altijd later nog eens proberen. Naast inbakeren, kun je de doek ook gebruiken voor schaduw te maken bij de buggy of het autostoeltje. Je kunt het op de grond leggen tijdens tummy time of juist om de prikkels te verlagen als je aan het voeden bent. 

De kleine man van ons had flink last van buikkrampjes. Hij sliep erg weinig en maaide met armpjes en beentjes. Ik besloot om mezelf te onderwijzen in het inbakeren, nu ik deze doek toch had. Hij vond het heerlijk. Hij kwam tot rust en sliep ook heerlijk en langer (kort en krachtig). Dus ja, ook dit product was zeker van toegevoegde waarde. Het bracht mij onverwachte nieuwe kennis.

02c-panda-crate_bond-with-me_swaddle blurred background
panda crate tummy time

Tummy time mirror boekje

Naar jezelf kijken was nog nooit zo leuk geweest.

Oh dit boekje. Het lijkt zo basic, groot en lomp tegelijkertijd. Hij kon nog helemaal niets vastpakken en de kleuren waren zeker niet contrasterend voor hem om te zien. Ik dacht echt dat het niet geschikt zou zijn voor de eerste 2 maanden. Wat moest hij nou met dit boekje van dit formaat…

Je kunt het boekje plat op de grond neerleggen. Tijdens de tummy time tijd kunnen ze dan in de spiegel kijken en de rest ontdekken. Als de baby op de rug ligt, kan het neergezet woren als een zig-zag. Zo kunnen ze gemakkelijk het boek bekijken. Ook kun je het opvouwen als een driehoek en zo voor hen neerzetten, terwijl de kleine een paar push-ups doet. Verander de zwart-wit kaarten regelmatig, zodat het interessant blijft.  Kijk ook eens samen in de spiegel en maak dan oogcontact. Steek samen je tong uit en maak plezier. Een heel divers boek dus.

Wij het boekje vaak gebruikt. Ik kon het boekje goed neerzetten tijdens het verschonen van de luier. Ik zag hem naar zichzelf staren en er plezier in beleven. Hij begon zelfs naar zijn eigen spiegelbeeld te lachen. Prachtig om te zien. Het lezen uit dit boekje komt later wel. Wij zijn helemaal blij met deze aanwinst.

Zwart/wit kaartjes

De wereld in contrast kan verhelderend werken.

Deze kaartjes heb ik het minst gebruikt. Ze zijn leuk, maar is een baby ook oprecht geïnteresseerd? Ik denk het niet. Ik heb het geprobeerd dat hij het kaartje volgde en benoemde het kaartje. Denk dat het gewoon niet mijn ding is om op deze manier interactie te hebben. Wel zit er in de Tummy Time Mirror Boekje een ruimte voor een kaartje. Leuk om af te wisselen.

Als het op zwart/wit aankomt, zijn kaartjes toch minder ons ding. Wij hebben zwart/wit boekjes thuis. Ik vind dat veel leuker om met hem te doen dan een kaartje. Kiwico had wat mij betreft er beter een leuk stevig boekje van mogen maken.

zwart wit kaartjes
magazine en flashcards

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 0 en 2 maanden. Ook staat er een leuke lullaby in, ofwel een slaapliedje. Ik ben deze toch wel vaak gaan zingen, nu ik de tekst helemaal ken. Zelfs mijn andere kinderen kennen het liedje nu ook en vinden het een leuk slaapliedje.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s Bond kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling. Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s Bond

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s Bond’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s Bond.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Neem bijvoorbeeld het kussen. Het houdt de ontwikkeling per maand bij en je kunt achterop de herinnering noteren. Deze kaartjes kun je niet los vinden, wel een deken (ook een stoffen item) waarbij je maandelijks de groei en gewicht kan bijhouden. Vergelijkbaar met het kussen. Deze 2 verschillende producten hebben wel overeenkomsten. Zo heb ik dat bij alles gedaan.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Milestone pillow

€20

Swaddle

€15

Tummy time mirror

€20

Zwart/wit kaartjes

€14

TOTAAL

€69

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 69 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Tummy Time Mirror boekje
  • Swaddle
  • Eigen kwalitatieve productielijn (Poppy)

Verbeterpunten

  • Zwart/Wit boekje ipv kaarten
  • Betere controle op producten
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s Bond” 85 van de 100 punten 85% 85%

De Kiwico Panda Crate – Let’s Bond krijgt 85 van de 100 punten,  doordat het boekje niet viel op te hangen, wat wel zou moeten. De zwart/wit kaarten vind ik niet van toegevoegde waarde. In boekvorm zou dat voor mij anders zijn geweest. Daar hebben we wat meer mee en is een stuk steviger. Daarentegen heeft de klantenservice het meteen opgelost en is het artikel nogmaals verzonden. Het tijdschrift vind ik mager. De rest is dik in orde. Ondanks deze verbeterpunten, kijk ik uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...