Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s pretend

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Pretend

let's pretend - kiwico

Deze box staat in het teken van de fantasie van je kind. Jonge peuters weten hoe om te gaan met de dunne lijn tussen fantasie en realiteit. Op deze leeftijd gaan ze mensen nadoen en dieren en zetten ze voorwerpen in ten behoeve van hun spel/fantasie. Zo vergroten ze hun verbeelding en creativiteit. Een beetje voorbereiding op de grote schoenen die ze later zullen dragen. Dus doe lekker gek mee als de bananentelefoon overgaat of neem een hap uit de houten taart of maak een treinreis door de woonkamer. Je hoeft niet te fantaseren, maar gewoon plezier hebben in het meedoen. Je hebt hier een prachtige basis om tot verbeeldend spel te komen en de kleine kan zich er goed mee vermaken. Wellicht kom je nog zelf op leuke ideeen om te ondernemen met je kleine uk door bijgeleverde suggesties in het boekje.

Box nummer: 13

Leeftijd: 18-24 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Moestuintje

Moestuintje

Spelen, ontdekken en nog meer….

Prachtige groenten van hout en vilt, een prei, radijs, wortel en een biet/aardappel. Ze staan in een prachtige moestuinbak van hout met aarde van stof waar je ze in kunt stoppen met hun kopjes net boven de grond. Erg mooi materiaal en precies de dunne lijn van fantasie en realiteit weergegeven.

Met deze spullen kun je tot prachtig spel komen. Niet alleen de fantasie speelt een rol. Zo kun je ook de groentes benoemen. Je kunt ook de bladeren van de groentes tellen of de groentes van groot naar klein in de moestuin planten. Je kunt een gesprek hebben over welke dieren wat eten of gerechten waarin je deze groenten kunt gebruiken. Dat brengt het helemaal tot leven.

Hij was er meteen weg van en begon te spelen en te ontdekken. Uiteraard moesten we samen het eten proeven en weer terugstoppen in de tuin, waar hij ze weer haastig uithaalde met een grote lach. Ook het herkennen van de groenten was top. Hij bleef vragen om te leren wat nou wat was, ook al was het ter bevestiging. Ik heb alles geproefd en het smaakte naar meer. Ik kreeg ook meer. Hij zat goed in zijn rol om het eten te bereiden en voor te schotelen. Samen het eten benoemen, kleuren bewonderen en het tuintje verzorgen. Fantastisch speelgoed!

Tasje

Shop till you drop.

Een prachtig mandje van stof waar de jonge peuter prima mee kan rondlopen. Het is erg stevig en een goed formaat, zodat er niet teveel in kan en dus niet zo snel te zwaar wordt. Ook blijft het overzichtelijk, omdat je weet wat er in zit, want veel past er niet in.

Het mandje kan prima betrokken zijn bij de groentes uit de moestuin. Vraag bijvoorbeeld om bepaalde groentes in het tasje te doen en te vervoeren naar de ‘supermarkt’. Leg ze daar netjes neer. Gebruik het tasje voor iets heel anders, zoals een slaapplaats voor je knuffel of een picknick met wat knuffels. Super leuk, toch?!

Het tasje werd al gauw gebruikt voor ander speelgoed om daar in op te bergen of te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere, als hij ergens anders wilde gaan spelen. Het was 1 van zijn favoriete items om mee te spelen. Tasjes zijn over het algemeen geweldig speelgoed. Dit formaat sprak hem vooral aan. Hij wist goed wat er in zat. Een mooie bodem om zijn spulletjes in kwijt te kunnen. Een goed handvat om vast te pakken. Het had alles wat hij nodig had om iets te verplaatsen of in te zetten in zijn spel. Loving it!

Tasje
Pannetjes met lepel

Pannetjes met lepel

Sudderen, roeren en opdienen.

Mooi en degelijk materiaal. Hanteerbaar door de jonge peuter. Er passen een paar of enkele groente in die hij zou willen klaarmaken. De enkele lepel om mee te roeren is perfect. Hij kan het eten hier goed mee bereiden voor jou. Fantastisch materiaal om tot verbeeldend spel te komen.

Je kunt in combinatie met de groenten je eten bereiden in deze pannetjes en roeren met de houten lepel. Je kunt een restaurant nabootsen en een bestelling plaatsen. je kunt een gesprekje voeren met de vraag wat er op het menu staat vandaag? Als je zelf kookt kan je de kleine ook naast je zetten met zijn pannetjes en groenten. Zo kook je heerlijk en gezellig samen.

Hij vond het ook leuk om te roeren en te koken voor ons. We kregen wortel of prei welke wij dan weer terug in de moestuin moesten planten. De stoffen aarde stroken in de moestuin, kun je ook gebruiken als 2 blokken hout voor onder het pannetje, zodat het lijkt alsof deze op een vuurtje staat. Dat vond hij ook zeer interessant. Zo leuk om het enthousiasme van die kleine man mee te maken en in op gezogen te worden.

The Wonder Play guide

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box, The Wonder Play Guide. Er staat informatie in met betrekking tot de leeftijd en het onderwerp, ofwel verbeeldend spel voor 18-24 maanden. Dit keer is er geen lied bijgesloten, wat ik wel een gemis vindt. Het is juist leuk om naast het speelgoed ook samen muziek te kunnen maken.

Ook zijn de flashcards handig, die nu niet los zijn, maar verwerkt achter de taps in The Wonder Play Guide. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – let’s pretend kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan is deze informatie een goede houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

The Wonder Play guide

Conclusie Kiwico Panda crate – let’s pretend

 

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘let’s pretend’ box, moet ik helaas de Panda Crate lijn vaarwel zeggen. Dit was de laatste doos en ik heb genoten om samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren. Veel van het speelgoed zullen we nog voorbij zijn 2 jaar gebruiken, maar we sluiten af met een laatste vergelijk.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – let’s pretend tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt, wat nog wel even duurt met de spullen uit deze doos.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Moestuintje

€20

Tasje

€20

Pannetje met lepel

€18

TOTAAL

€58

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 58 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van The Wonder Play Guide.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en hebben genoten van alle dozen die we ontvingen. Het was altijd een feestje om de doos te openen en op ontdekking te gaan. De Panda lijn was fantastisch!

Tops van deze box

  • Moestuintje
  • Pannetje met lepel

Verbeterpunten

  • Bewaarmogelijkheid van de informatie
  • Geen Poppy boekje
  • “Kiwico Panda Crate – :Let’s pretend” 90 van de 100 punten 90% 90%

De Kiwico Panda Crate – Let’s Pretend krijgt 90 van de 100 punten,  doordat de producten werkelijk fantastisch waren als afsluiting van de Panda crate lijn. Het was het wachten zeker waard. Helaas is de Panda lijn niet afgesloten met een boekje van Poppy. Ik heb ze hierover nog gemaild en kreeg nog netjes boekjes nagestuurd, maar niets van Poppy. Dat vond ik echt een grote domper, omdat alle andere boxen wel een Poppy boekje hadden en deze dus niet. Als lastig heb ik ervaren dat niet alles consistent is. Er is geen tijdschrift meer, maar The Wonder Play Guide. Op zich niet zo heel erg, maar het is minder makkelijk op te bergen door de grote plastic ringen. Daarnaast heb ik al een flinke stapel magazines, welke ik dus niet meer bij elkaar kan brengen onder dezelfde grote plastic ring. Een verzamelmap zou eigenlijk nog het beste zijn. Dan heb je alle informatie altijd bij de hand en kun je het netjes opbergen.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...