Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s Chat

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Chat

Kiwico Panda Crate Chat with me inhoud doos

Deze box staat in het teken van communicatie; gebaren en taalontwikkeling. Ze richten zich op groei, leren, spelen en verbinden. Fantastisch! In deze fase luisteren baby’s aandachtig. Ze begrijpen vaak meer dan we beseffen en dat komt omdat ze nog niet de taal hebben ontwikkeld om dit te communiceren. Als je bijvoorbeeld zegt dat hij gaat slapen of een banaan wilt, zie je dat je wordt begrepen. De voorwerpen in deze doos zijn prachtig om juist de taalontwikkeling uit te dagen. Help je uk om geluiden op te pikken en boots lettergrepen na door veel met de kleine te praten. Brabbel wat terug, dat maakt hun dag met verhalen en gedeeld plezier. Zolang de spraak er nog niet is, zullen baby’s zich op andere wijze duidelijk willen maken. Denk aan geluiden, het wijzen van de vinger of door ernaar te kijken. Wellicht ontstaan er zelfs creatieve ideeën met hulp van de bijgeleverde informatie.

Box nummer: 6

Leeftijd: 11-18 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Mooh cow

Mooing cow

Moo – moo – moo….

Deze leuke schattige koe maakt geluid als je hem beweegt. Je kunt hem roteren (op de kop en weer rechtop) of zelfs schudden. Er komt dan een soort van loeiend geluid uit de koe, dat ouderwetse geluid dat je als kind herkent. Door de handvatten aan de zijkanten kan de kleine goed grip hebben en gaan schudden, wat vaak de makkelijkste handeling is voor deze leeftijd. Let wel, de touwtjes zitten niet heel goed vast, dus het kan maar zo zijn dat je (net als wij) het touwtje weer goed vast moet zetten. Het bestaat voor 100% uit natuurlijk katoen. De koe zelf is ook groot, dus je raakt het niet snel kwijt.

Moo is een makkelijk geluid voor de kleintjes om te leren. Deze koe stimuleert deze klank dan ook door hem eerst op de kop te zetten en daarna weer rechtop. Wissel elkaar af om de koe te laten loeien, zodat ze ook delen leren en samen plezier hebben met één stuk speelgoed. Vraag je kleine om zelf ook te loeien. Nu lijkt het net of de koe loeit zonder dat je deze op de kop doet, maar doordat de kleine het geluid maakt.

Vanwege de nostalgie (het geluid wanneer je het op de kop houdt), was ik degene die fanatiek bezig was om het geluid te produceren. Het speelgoed was wat groot voor de kleine uk en zijn interesse lag ergens anders dan het produceren van dit geluid. Gelukkig waren zijn ouders (en zussen) bereid om hem te vermaken met het geloei van de koe als hij weer rechtop werd gezet. Als hij ouder is, komt zijn liefde voor dit simpele speelgoed vast terug, net zoals de ouders dit hebben ontwikkeld in hun kinderjaren.

Houten dieren

Oink, ba, kwek en snuf …..

Prachtige houten dieren gemaakt van duurzaam beukenhout. Je kunt ze stapelen (goed voor de fijne motoriek) en mee spelen (geluiden nabootsen). Hoewel het stapelen en balanceren nu nog wat te moeilijk kan zijn, is dat juist een voordeel dat ze op latere leeftijd nog zo goed in te zetten zijn bij andere ontwikkelingen. Ze zijn prima grote voor de kleine handjes om ze te hanteren. Ze zijn gecoat met een niet-giftige vernis, dus veilig om mee te spelen. De minimale tekeningen zijn stijlvol op de diertjes.

De kleintjes leren om objecten in een specifieke volgorde te plaatsen (bijvoorbeeld van klein naar groot in een rij) en eventueel op elkaar. Wees niet verbaast als hij/zij meteen begint te stapelen! Deze dieren zijn uitdagend: sorteren, fijne motoriek, concentratie en probleem-oplossend. Moedig de kleine aan om een rij te maken waarbij de dieren dezelfde kant op kijken en maak het bijpassende geluid als je neerzet. Je kunt ook tellen hoeveel dieren er in de rij staan. Je kunt de dieren stapelen op hun platte kant of op hun smalle kant (dat ze op elkaars rug staan). Uiteindelijk zullen ze dit zelfstandig kunnen als ze wat ouder zijn.

Het is zo leuk om te zien wat de kleine uk ermee doet, ook om te zien waar zijn voorkeur naar uit ging. Welk dier? Welk geluid? Hij wees ze aan en keek ons hoopvol aan. Uiteraard produceerden wij een geluid voor zijn vermaak en zijn taalontwikkeling. Het duurde niet lang voordat hij ook een ‘ba’ probeerde voor het schaap.

TIP: de dieren passen ook met z’n vieren in de trekkar, wat weer ander plezier oplevert.

Houten dieren
Kiwico Panda Crate Chat with me trekkar

Trekkarretje

Rije-rije-rijen met mijn wagentje…..

Goede voor de motoriek en het is van goed degelijk hout gemaakt en veilig voor de kleine. De kleuren zijn ook mooi erin verwerkt en het touw zit prima stevig op z’n plek. Fantastisch voor nu, maar helemaal voor later om zijn spulletjes in te doen en mee te nemen. Helemaal makkelijk met het touw dat erbij zit. Als het te kort wordt, omdat de kleine is gegroeid, moeten we het touw maar wat langer maken.

Dit trekkarretje stimuleert de coördinatie, balans en grove motoriek. Een koord vastpakken en kruipen/lopen, terwijl je iets met je meetrekt, vereist coördinatie. Ze worden zekerder in de stappen die ze zetten. Moedig aan om de wagen te duwen of te trekken over de vloer al zittende of kruipende. Vergroot de woordenschat door iets in, uit de wagen te doen en om de wagen te stoppen, rijden.

Hij houdt wel van alles op wielen, dus ook dit karretje. Hij moet het nog even doorkrijgen dat hij ook kan trekken aan het touwtje en dat het niet alleen duwen is. Er iets in plaatsen vindt hij ook geweldig. Door de opstaande randen blijft het er prima in. Hij duwt het dan graag naar een andere plek. Dus hoewel hij het voor nu al leuk vindt, zie ik de mogelijkheden ook voor als hij groter is. Top!

Boerderijtje

Peek-e-boo..

Fantastisch formaat en leuke wegklap mogelijkheden. Door het formaat is het gemakkelijk mee te nemen, wat wij regelmatig doen tijdens autoritjes bijvoorbeeld. Fantastisch zijn de diverse wegklap mogelijkheden. Zo kan het rondje naar boven worden gedraaid, de deur openklapt en het hek opengeschoven. Het is goed degelijk materiaal (wat je ook mag verwachten van Kiwico).

Vergroot de woordenschat door dingen open en dicht te doen. Ook andere woorden als glij en trek doen het goed. Doe het voor hoe iets open gaat. Laat de kleine oefenen. Speel verstoppertje met de dieren in de schuur. Kan de kleine de dieren al vinden? Maak het geluid van het dier als deze is ‘gevonden’.

Door de wegklap mogelijkheden is het een echte uitdaging voor de kleine. Er is geen verwachtingspatroon, maar een verrassing om te gaan ontdekken hoe het ene flapje opengaat ten opzichte van de ander. We zagen hem echt puzzelen hoe de ander dan geopend kon worden. Fantastisch dat deze uitdaging erin verwerkt zit.

TIP: ook leuk voor tummy-time om voor de baby neer te leggen.

Boerderijtje
Poppy says Hello

Poppy boekje: Poppy Says Hello

Hello Poppy!

Er zitten leuke elementen verwerkt in dit boekje. Je kunt tellen, dierengeluiden nadoen en de dieren groeten. Met dit verhaal leren de kleintjes te groeten op een leuke en speelse manier. De houten dieren kun je eventueel erbij pakken als het dier wordt gegroet. Praat over waar de dieren zijn en wat ze doen, om de woordenschat te vergroten.

Het is een kort en krachtig verhaal, dat vind ik dan wel weer jammer. Aan de andere kant geeft het ook juist duidelijkheid aan de kleine om niet verder uit te breiden over het verhaal. Wel zouden ze tot 10 kunnen gaan tellen, in plaats van aan het einde de dieren in zijn totaliteit tellen. Nu tel je dus tot 5 en vervolgens alles bij elkaar opgeteld, 15. Dat is niet heel erg logisch voor deze leeftijd. De elementen van tellen en dierengeluiden zijn desalniettemin fantastisch.

Hier werd het boekje hartelijk ontvangen, ondanks de korte duur van het verhaal. Hij was geïntrigeerd door de geluiden van de dieren en het tellen van de dieren. Ook voor oudere leeftijd is dit natuurlijk een geweldige aanvulling met betrekking tot het tellen. De laatste bladzijde waar het totaal van de dieren wordt geteld, spreekt hem totaal niet aan en gaat ook aan hem voorbij. Het gaat hem echt om de dieren die op dat moment op de pagina staan.

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 11 en 18 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje die de meeste wel kennen. De lyrics staan in het magazine, dus je kent het liedje zo uit je hoofd, mocht je het even niet meer weten. Het is “Old Mac Donald had a farm” waarbij je allerlei dieren op de boerderij opnoemt en de bijbehorende geluiden maakt. Een leuk en simpel liedje. Check de video voor het lied.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – let’s chat kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

 

Kiwico Panda Crate Chat with me magazine en flashcards

Conclusie Kiwico Panda crate – let’s chat

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘let’s chat’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – let’s chat tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt. Zelfs als hij wat ouder is, kunnen elementen van deze box terugkomen. Dat maakt het interessant, ook voor het langere termijn.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Mooing Cow

€7 (ex verzendkosten)

Houten dieren

€30

Boerderijtje

€12.50

Boekje Poppy: Poppy says hello

€15

TOTAAL

€91.50

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 91.50 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Boerderijtje
  • Houten dieren (met trekkarretje)

Verbeterpunten

  • Boekje Poppy mag wel tot 10 dieren tellen
  • Langer touw mogelijkheid bij trekkarretje
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s Chat” 70 van de 100 punten 70% 70%

De Kiwico Panda Crate – Let’s Chat krijgt 70 van de 100 punten,  doordat het boekje van Poppy tot 10 mocht gaan tellen, in plaats van 5, het touwtje van het trekkarretje groeit niet mee met de lengte van het kind en de touwtjes van de koe niet stevig zijn vastgezet waardoor je al snel naaiwerk hebt liggen. Het zijn kleine details, dat wil zeggen dat we dik tevreden zijn en het materiaal wederom van goed kwaliteit is, op de koe na. We vinden wel dat speelgoed lang mee moet gaan en niet reparaties moet ondergaan gedurende spel. Ik kijk uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...