Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s count

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Count

Kiwico Panda Crate Count with me overview

Deze box staat in het teken van tellen met je kleine uk van 13-18 maanden (en langer). Het draait om het bewust worden van aantallen. Hun gevoel voor getallen is zich aan het ontwikkelen en daar wil je op inspringen. Denk aan vergelijkingen als groot en klein, licht en zwaar, leeg en vol en vormen. Deze box daagt uit tot spel en ontdekken. Hij draagt bij aan de fijne motoriek, zelfstandig spel en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo doen ze nieuwe vaardigheden op en ontdekken ze zelf wat ze willen en gaan doen met het speelgoed. Zo ontwikkelen ze creativiteit, onafhankelijkheid, zelfredzaamheid, verbeelding en heel belangrijk hoe te leren van hun eigen ‘fouten’. Als ouder geef je ze de ruimte om erachter te komen hoe iets wel lukt, als ze er moeite mee hebben. Help niet meteen, wees wat op de achtergrond. Wees verbaasd hoe ondernemend ze zijn om hun problemen aan te pakken en op te lossen.

Box nummer: 8

Leeftijd: 11-18 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Kiwico Panda Crate Count with me counting cards 01

Telkaarten

Tellen met cijfers of een voelbaar aantal.

Deze 10 kaarten zijn van stevig karton. Op de ene kant staat het cijfer en op de achterzijde een aantal. Dit aantal heeft telkens een andere vorm, textuur en kleur. De cijfers zijn groot, waardoor je ze ook met een vinger kan overtrekken en het gevoel van cijfers kan ontwikkelen.

Al met al spreken deze kaarten de leeftijd goed aan. Ze zijn van goede kwaliteit, maar zelfstandig spel moet wel onder toezicht. Het blijft karton, dus als ze het in de mond stoppen zal het niet goed blijven. Er is ontzettend veel mee te ontdekken en leren voor de kleintjes. Ze kunnen de kleuren en cijfers leren herkennen, aantallen tellen, diverse texturen voelen, etc. Het is groot genoeg om een goede grip op te hebben. Er  zijn genoeg uitdagingen om ook in de toekomst nog leuk mee te spelen. Dat merkten we ook aan onze kleine man. Vooral de kleuren en het tellen werd een latere interesse.

Voor deze leeftijd ging zijn interesse voornamelijk uit naar het overtrekken van de cijfers (vooral als wij dat deden) en het sensorische aspect; het voelen van de diverse texturen. De kaarten werden er regelmatig bijgepakt. Het trok zijn aandacht en de interactie met mama en papa die daarmee gepaard ging uiteraard.

 

Cylinder puzzel

Leer verschillende dieptes.

Een prachtig item met een interessante verhouding. De blokken varieren in grootte, diameter en hoogte. Dat brengt een leuke uitdaging voor de kleintjes met zich mee op de juiste cilinder in het juiste gat te doen. Het is gemaakt van goed en degelijk hout en geverfd met een kindvriendelijke verf, ofwel niet giftig en op waterbasis. Uiteraard wordt er weer gewerkt met zachte primaire kleuren wat een hoger contrast oplevert en een grotere aantrekkingskracht op de kleintjes heeft.

In het begin kan het best lastig voor de kleintjes zijn waarom de ene cilinder wel past en de andere niet. Ze moeten dus echt op ontdekking gaan en er handigheid in krijgen dat er verschillen zijn tussen de cilinders. Alles heeft een mooie degelijke grootte, waardoor het stevig is en goed vast te pakken valt.

Onze kleine man vond het interessant en je zag hem er echt voor ‘werken’, want de ene cilinder paste wel, maar de andere cilinder was toch te groot voor het gat. Het was een puzzel voor hem. Met wat hulp in het begin begreep hij dat er een verschil was tussen de cilinders en dat ene wel paste en de andere dus niet. Op een gegeven moment kon ik de cilinders ook mixen, zodat het een grotere uitdaging werd. Dan moest hij dus harder op zoek gaan naar de juiste cilinder. Een mooie uitdaging.

Kiwico Panda Crate Count with me circle pins 03
Kiwico Panda Crate Count with me staple cups 02

Stapel bekers

Op elkaar en in elkaar.

Echt een topper uit de box. Helaas gaat deze telling maar tot 8 en niet de gewenste 10. Dat had niet in de box gepast, maar toch, wel jammer. Maar het enige wat jammer eraan is. De bekers zijn van hard plastic, voorzien van een nummer en een eigen kleur. Elke beker heeft of gaatjes of bolletjes overeenkomstig het cijfer op de beker. Je kunt er niet alleen leuk mee spelen, ook in bad of onder de douche is het degelijk speelgoed en lokt het uit tot (zelfstandig) spel. Lekker stapelen of echt in de juiste volgorde de toren bouwen, kijkend naar de cijfers en/of kleuren.

Je kunt de bekers mixen en vragen om een bepaald cijfer of een kleur. Samen de toren zo hoog mogelijk stapelen en Poppy als kers op de taart boven op. Hoogst waarschijnlijk zal de kleine de toren daarna omgooien en er veel plezier aan beleven hoe alles over de grond tuimelt. Nogmaals bouwen en herhalen, is een leuk spel en eindeloos plezier.

Onze kleine man vindt dit echt geweldig speelgoed. Zelf bouwen en omgooien, of samen met mama of papa een hoge toren bouwen. De juiste cijfers of kleuren vinden en geven om de toren in volgorde te bouwen. Echt een topper! Het is ook klein genoeg om mee te nemen onderweg of voor op locatie.

3D geometrische puzzel

Puzzel met vormen en kleur van groot naar klein.

Leuk degelijk en leerzaam speelgoed. Drie herkenbare geometrische vormen, vierkant, cirkel en driehoek. De drie vormen bestaan uit drie grote ‘ringen’ die in elkaar passen. Het is degelijk materiaal van hout en kindvriendelijke verf (niet giftig en op waterbasis). Wederom is er gekozen voor de zachte primaire kleuren voor een grotere aantrekkingskracht op de kleintjes. De drie vormen worden in een mooi zakje bewaard, mits je ze in elkaar hebt zitten. Anders passen de stukjes niet.

Hoewel de puzzel niet moeilijk oogt, merk je toch dat er een coördinatie voor nodig is om de puzzel te laten slagen. Ook de volgorde waarin je de stukjes plaatst heeft een effect op de moeilijkheidsgraad. Doordat de stukken zo groot zijn, merk je dat de kleintjes graag schuiven tot het erin of eroverheen valt. Ze ontwikkelen een strategie.

Het wordt hier graag erbij gepakt. Gewoon even tussendoor puzzelen en weer opruimen. Het zal het spel zijn en het gemak om de stukjes te plaatsen waardoor het regelmatig uit de kast wordt gehaald. Ook de interactie met mama en papa is een mooie bijkomstigheid.

Kiwico Panda Crate Count with me shapes 02
Kiwico Panda Crate Count with me boek inkijk

Poppy boekje: Poppy’s surprise

Wie en hoeveel komen er op het feestje?

De Poppy boekjes vallen tot nu toe in de smaak. Een leuk boekje dat aanzet tot tellen op verschillende manieren. Zo zijn de cijfers dikgedrukt waardoor je ze met je vinger kunt overtrekken. De schildpadden hebben een overeenkomstig aantal strepen op hun buik als het cijfer. Ook het aantal schildpadden op de pagina zijn overeenkomstig het cijfer. Je kunt dus op diverse manieren tellen met je kleine.

Het verhaal is lekker simpel en leuk. Poppy viert haar verjaardag met al haar (schildpad)vrienden, 10 stuks. Gedurende het verhaal komt het feestje tot leven met versiering, eten en drinken, en activiteiten. Uiteraard is er een lekkere taart en veel gezelligheid op de laatste bladzijde. Een happy end voor een verjaardagsfeestje.

Onze zoon vindt het een geweldig boekje. Hij vraagt dan wat de schildpad op dat moment aan het doen is. Ook wijst hij andere dingen aan die hem opvallen op de achtergrond. De cijfers interesseren hem nu nog niet zoveel, dat komt nog wel. Dus ook op latere leeftijd zal dit boekje terugkomen.

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 13 en 18 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje waarbij je telt op je vingers, namelijk “One, Two, put on my shoe”. Je kunt het liedje vinden in de video van Kiwico. Zo horen ze en zien ze de cijfers. Wij zingen het graag zo tussendoor. Het geeft plezier. De lyrics staan erbij, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Hoe simpel kan het zijn.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s count kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

Kiwico Panda Crate Count with me tijdschrift en kaarten

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s count

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘let’s count’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – let’s count.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Telkaarten

€17.50

Cylinder puzzel

€24

Stapelbekers

€19

3D geometrische puzzel

€8

Boekje Poppy: Poppy’s surprise

€8

TOTAAL

€76.50

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 76.50 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Stapelbekers
  • Eigen kwalitatieve productielijn (poppy)

Verbeterpunten

  • Stapelbekers die tot 10 tellen ipv 8
  • Telkaarten steviger materiaal (in de mond stoppen of vouwen)
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s count” 70 van de 100 punten 70% 70%

De Kiwico Panda Crate – Let’s count krijgt 70 van de 100 punten,  doordat de stapelbekers tot 8 ipv 100. Een belangrijk detail, hoewel begrijpelijk aangezien het niet in de box zou passen, maar toch aan de andere kant een gemis is. Hoewel de telkaarten van mooi formaat zijn en stevig, zou het meer mogen. Een kleine stopt het al snel een keer in zijn mond of probeert te vouwen. Het mag dus van nog steviger materiaal worden gemaakt. Daarom ook 70 punten.  De rest is dik in orde. Ondanks de verbeterpunten, kijk ik uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...