Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s Discover

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Discover

discover with me kiwico box

Deze box staat in het teken van het aansterken van de spieren thuis, onderweg en op een andere locatie. De inhoud richt zich voornamelijk op oog-hand-coordinatie, grove motoriek en tummy time. In ieder geval wordt vertrekken met de kleine een minder grote uitdaging. Je hebt hier een prachtige basis om mee te nemen onderweg en de kleine kan zich er goed mee vermaken. Je creeert letterlijk een veilige ruimte bij jou in de buurt. En wellicht kom je nog zelf op leuke ideeen om te ondernemen met je kleine uk door bijgeleverde suggesties.

Box nummer: 7

Leeftijd: 18-24 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Zoek boek

Verstoppertje boekje/mat

Waar zit ik verstopt?!

Een mooi stoffen boekje met houten dieren om zich erin te verstoppen. Het is een fantastisch concept, maar …. ja er komt een maar… het is niet stevig. Dat houdt in dat de houten figuren er zo uitvallen als je het boekje niet dicht hebt zitten. Door het gewicht vouwt het boek zich en vallen de dieren eruit. Dat maakt het ongeschikt om mee te nemen op reis en je moet het dus gebruiken op een harde en stevige ondergrond over de volle lengte. Je kunt dus niet een klein gedeelte gebruiken. Het gedeelte met de knoop is een gevoelige en het lijkt erop dat dit snel stuk zou kunnen gaan. Wij zetten de knoop daarom ook niet vast. Je kunt het boekje toch niet op je schoot gebruiken, dus met een harde ondergrond is de knoop overbodig.

Op deze leeftijd zijn de kleintjes bezig met doen alsof. Symbolisch denken is dus een cruciale vaardigheid om te leren hun verbeelding te gebruiken, gedrag na te doen, te lezen en rekenen te begrijpen. Een houten hond, kan dus prima een weergeven. Met deze mat kun je ombeurten een dier verstoppen en vinden. Je kunt ook een fantastiespel op de mat spelen. Gebruiken de houten dieren in combinatie met de memory om ze te matchen.

Ondanks de maars, was dit boekje een topper. Hij pakte het er graag bij en vroeg ons steeds om de dieren opnieuw te verstoppen. Het concept is dus echt een goed concept, want het spreekt de kleintjes goed aan. Hij vindt het geweldig om ze te moeten zoeken. Zoals gezegd, is de knoop hierbij niet dicht gedaan om stuk gaan te voorkomen.

Peek-a-boo puzzel

Hop-hop, daar ga ik en ik spring eruit.

Prachtig materiaal en prachtige tekeningen. Een puzzel, tellen, kleuren en dieren. Er is aan veel gedacht, wat dit geschikt maakt ook als ze wat ouder worden. De puzzel is echt nog lastig voor deze leeftijd. Het heeft geen vorm dat past, maar puur het beeld om aan elkaar te maken. De volgorde van nummers is dan leuker of gewoon het plaatsen van de staafjes. Als je op een staafje drukt (wat snel) dan floept de ander er zo uit. Dat effect is fantastisch.

De puzzel is een grote uitdaging om de juiste stukjes aan elkaar te krijgen. Lukt het niet nu, dan vast wel op een later moment. Als de puzzel af is, kun je samen op de afbeelding speuren naar dingen die je ziet (bijvoorbeeld het zandkasteel). De afbeelding voor de puzzel vindt je op de basis zelf. Als de kleine eraan toe is, kun je de nummers gebruiken op de andere kant, 1 t/m 4. Probeer ze op de juiste volgorde te leggen. Wanneer je de staven in de basis hebt zitten kun je experimenteren bij hoe hard je het staafje naar beneden kunt slaan en het effect daarvan. Kijk welk staafje omhoog komt en welke niet. Oorzaak en gevolg wordt hier ontwikkeld.

Dit eruit kunnen laten springen, was zijn favoriete bezigheid bij dit speelgoed. Vooral als papa en mama het er weer in zetten. Dat scheelde hem weer. En met dezelfde vaart dat wij het weer terugplaatste had hij de grootste lol om het er weer zo snel mogelijk eruit te laten schieten. Tellen, kleuren, dieren en/of puzzelen, het kon hem gestolen worden. Eruit schieten met die staafjes, dat was pas leuk. De rest is voor later en dat is helemaal prima. Tenminste geen tijdelijk speelgoed.

Puzzel stengels
Memory

Memory dieren jong/oud

Waar is de ander gebleven?

Wij houden wel van spelletjes, dus dit was zeer welkom. Ook mooi materiaal, hoewel ik altijd wat bezorgd ben als het stevig karton betreft. Het blijft altijd kwetsbaar als het vochtig wordt. Desondanks is dit een goed concept. Je kunt ze matchen qua kleur, dier en jong en oud. Echt goed over nagedacht. En out-of-the-box kun je ook de geluiden van de dieren nabootsen. Vier soorten dieren is een mooi aantal. Ze passen mooi in het doosje, dus ook handig om mee te nemen.

Door de kaarten van de memory samen neer te leggen, leer je kleine groot en klein en soorten te categoriseren en te matchen. Dit zijn belangrijke rekenvaardigheden die ze altijd nodig hebben. Je kunt beginnen met de afbeelding naar boven leggen en dan de baby bij de mama te zoeken. Je kunt ook vragen of de kleine al weet welk dier op de kaart is afgebeeld en welk geluid erbij hoort. De volgende uitdaging is om de kaarten om te draaien met de afbeelding naar beneden en speel memory door 2 kaarten tegelijk om te draaien en te kijken of ze bij elkaar horen. 

Hij vond dit meteen aantrekkelijk. Het zouden de kleuren geweest kunnen zijn, of juist de dieren of een combinatie. Hij zocht graag dezelfde erbij op en vroeg welk dier het was. Dierengeluiden waren een must om erbij te maken en verhoogde het plezier dat we deelden met elkaar bij het spelen van dit spelletje. Hoewel het spelletje memory nog wat moeilijk kan zijn, is dat juist perfect voor latere leeftijd. Als het met de plaatjes naar boven gekeerd te makkelijk wordt, kun je altijd de plaatjes omdraaien en zien het het gaat.

Pop-up roller

Rol-rol-maar door, op en neer, daar ga je

Mooi en degelijk materiaal. Het past echter niet helemaal bij de leeftijd van de box. Het is juist voor een jongere leeftijd leuker, dan deze leeftijd. Hoewel ze er wel interesse in hebben, kijken ze er minder naar om.

 Dit speelgoed zet in op oorzaak en gevolg. Ze kunnen ontdekken hoe het speelgoed werkt doro het om te draaien, te rollen of het staafje in te drukken. Noem een kleur die de kleine moet vinden op de roller. Kijk of je die kunt indrukken en welke kleur er dan verschijnt. Rol het over verschillende oppervlakten en luister naar de verschillende geluiden die er dan zijn.

Het was voor allen niet het meest indrukwekkende stuk speelgoed dat Kiwico heeft geleverd. Het leek meer een opvulling van de doos dan dat het daadwerkelijk iets teweeg bracht. Het idee van oorzaak-gevolg is een leuk idee. De uitwerking is simpel, maar pakt gewoon niet de interesse van de kleine man. Wat ik ook probeerde, het bleef iets wat hij graag links liet liggen. En als hij het toch vast had, was het meer schudden, bekijken en weer weg ermee.

Rol schijf
Where's Poppy boekje

Poppy boekje: Where’s Poppy?

1-2-3-4-5-6-7-8-9 …

Super leuk boekje! Het is een duidelijk verhaal en het leidt zich voornamelijk door het stellen van vragen. Dat maakt het meteen interactief. Dit bevordert de spraakontwikkeling en ze gaan echt ontdekken waar Poppy uiteindelijk is en waar zij wel/niet zou kunnen zijn. Dit is een leuk en goed verhaal, met leuke verrassingen, goede oorzaak en gevolg en herhaling.

De kleine man hield van de interactie. Bij elke vraag zag je hem nadenken. Ik gaf hem de tijd om te antwoorden. Op alles antwoorde hij eigenlijk al ‘ja’ en dan las ik snel verder met een leuke ‘nee’. Na verloop van tijd werd ook zijn antwoord ‘nee’. Zo leuk om te zien dat het boekje op een goede maniet tot nadenken aanzet. Ik kon ook vragen welke dieren hij dan wel zag in het boek in plaats van Poppy. Hij ontdekte dat hij Poppy al eerder had gevonden dan Hugo. Dit blijft vast nog wel voorlopig een favoriet boekje om te lezen.

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 11 en 18 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen. De lyrics staan in het magazine, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is “three little pandas” waarbij de panda’s van het bed vallen. Een leuk en simpel liedje welke je ook wel kan herkennen als ‘five little monkeys jumping on the bed’. Check de video voor de bijpassende bewegingen en het lied zelf.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s discover kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

 

Kiwico Panda Crate discover with me magazine en flashcards

Conclusie Kiwico Panda crate – let’s discover

 

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de let’s discover’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s Discover tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt, waarbij sommige elementen weer terug zullen komen.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Verstoppertje boekje/mat

€5

Peek-a-boo puzzel

€15

Memory dieren jong/oud

€10

Pop-up roller

€17

Poppy boekje: Where’s Poppy?

€12

TOTAAL

€59

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 59 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Peek-a-boo puzzel
  • Memory dieren jong/oud
  • Poppy boekje: Where’s Poppy

Verbeterpunten

  • Pop-up roller zou voor jongere leeftijd beter passen
  • Verstoppertje boek/mat zou van steviger materiaal kunnen, zodat het op schoot past
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s Discover” 50 van de 100 punten 50% 50%

De Kiwico Panda Crate – Let’s Discover krijgt 50 van de 100 punten,  doordat de producten niet naar verwachting zijn. Het verstoppertje boek/mat is onhandig in gebruik en de pop-up roller is niet passend bij de leeftijd. Ondanks dat de kwaliteit goed in orde is, lijkt het hier een verzameling van items te zijn. Het voelt niet alsof er echt met aandacht naar gekeken is. Dat blijkt ook uit de waarde van deze box in vergelijking tot de rest. Alhoewel je natuurlijk nooit dezelfde producten kunt verkrijgen, krijg je wel een idee van de waarde van de box door vergelijkbare producten te zoeken. Ik kijk toch wel weer uit naar de volgende box, want het kan nooit nogmaals zo zijn als deze box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...