Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s feel

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Feel

Feel with me box

Deze box staat in het teken van sociaal-emotionele ontwikkeling, communicatie, gevoelens en emoties en de fijne motoriek. Vooral de gevoelens en emoties komen terug naar voren. Je kunt samen de verschillende emoties gaan ontdekken en werken aan de sociale-emotionele ontwikkeling. Je hebt prachtig speelgoed geleverd gekregen om hier echt mee aan de slag te gaan, op een laagdrempelige manier, maar ook iets in handen wat je op latere leeftijd nog prima kunt inzetten. Je hebt hier een prachtige basis om mee aan de slag te gaan. Met bijgeleverde suggesties, kom je zelf wellicht nog op leuke ideeen om te ondernemen met je kleine.

Box nummer: 11

Leeftijd: 18-24 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Emotie schijven

Mood Puzzel

Puzzelen, lezen, begrijpen, leren ….

Van degelijk materiaal, bamboe hout, vallen de rondjes (net als bij 4 op een rij) in de sleuf naar beneden. Er zijn heldere kleuren gebruikt om te matchen met de cirkels. De plaatjes beelden diversiteit uit en laten de emoties op heldere wijze zien. Het is zelf leuk voor latere leeftijd om bijvoorbeeld de emoties samen uit te beelden, woorden aan de gezichtsuitdrukking te koppelen.

Dit is een ware puzzel voor de kleine. Ze oefenen de fijne motoriek en cognitieve vaardigheden. Ze moeten namelijk op een nieuwe manier bewegen en problemen oplossen. Leg de tokens neer en vraag ze door de gleuf te doen en elke gewenste volgorde of juist passend bij de kleur voor een grotere uitdaging. Gebruik de tokens als emotie flashcard. Beeld de moties uit en vraag of de kleine dat ook kan doen. Benoem een emotie en vraag of hij/zij de bijhorende token kan vinden en plaats deze in de houder. Als ze ouder zijn, kun je vragen om de emoties te categoriseren op gelukkig en ongelukkig. Dat is meteen een grotere uitdaging.

Wij gebruikten het in deze leeftijd vooral voor de motoriek, het laten vallen van de cirkels door de sleuf. Tevens probeerden we de kleuren te matchen. Het nadoen van de uitgebeelde emotie was nog te ver gegrepen en niet alle emoties worden nog begrepen. Blij en verdrietig zijn daarentegen wel herkenbaar. En sommige emoties lijken wat op elkaar, dus daar besteden we op latere leeftijd nog wat extra aandacht aan. Dat is voor nu nog niet de juiste tijd.

Emotie blokken

Boos, blij, gek, verrast…

Op sterk hout zijn op de vier vlakken emoties uitgebeeld. De vier emoties matchen als kind (dus ogen, neus en mond), maar ook qua kleur. Dus de puzzel is goed te maken voor diverse leeftijden. Ook leuk om later de emoties uit te beelden of juist nieuwe emoties te maken door diverse vlakken te combineren die juist niet bij elkaar horen.

Studies wijzen uit dat zuigelingen vanaf 4 maanden gezichtsuidrukkingen kunnen herkennen. Tussen 12 en 24 maanden beginnen ze te begrjpen dat deze uitdrukkingen horen bij bepaalde emoteis. Door met deze puzzel gezichtsuitdrukkingen te maken, oefen je ermee op een leuke en speelse manier. Moedig aan om kleuren te matchen of juist een hele nieuwe uitdrukkingen te creëren. Bespreek wat je ziet aan de mond, ogen, wenkbrauwen en neus. Wat voor emotie zou daarbij horen? Probeer het zelf uit te beelden wat je ziet en moedit je kleine aan dit ook te doen. Vraag of je kind een lach kan vinden of een frons. Zo maak je het praten over emoties leuk. Je kunt ook de blokken stapelen om de motoriek te stimuleren, hoewel dat vast geen uitdaging zal opleveren op deze leeftijd.

Hoewel het idee fantastisch is, simpel en hanteerbaar, slaat het onvoldoende aan bij deze leeftijd. Blokken, ja dat dan weer wel. Dus er werd gestapeld. Gelukkig, ook hier, is dit prima inzetbaar op latere leeftijd en kun je er prima meer mee doen dan wat ze nu leuk vinden, namelijk stapelen. Het is van degelijk materiaal, dus dat gaat prima een aantal jaren mee.

Emotie blokken
Poppy knuffel

Knuffelende Poppy

Aw oe cute, lekker bij je liggen.

Van een superzachte stof is er nu dan eindelijk een knuflbare Poppy. Vanuit de boekjes is die ’tot leven gekomen’. Met zijn grote pandaogen kijkt zij je vriendelijk aan. Op haar voorpoten zit klittenband waar ze stevig haar dekentje mee vasthoudt. Het dekentje is ook superzacht en past goed over haar heen. Zo kan ze bij je in bed liggen.

Knuffels zijn er al eeuwenlang, voor een goede reden. Door te zorgen voor een knuffel, leren kinderen om ook voor anderen te zorgen. Door een dekentje tussen de poten van Poppy te stoppen, knuffelt Poppy. Je kunt er ook andere items in wegstopen. Spreek lieve woordjes tegen Poppy en vraag waar je kleine blij van wordt. Op een gegeven moment heeft iedereen wel een lievelingsknuffel, wie weet is dat Poppy.

Wij waren denk ik enthousiaster met Poppy dan de kleine man zelf. Hij heeft het niet zo op met knuffels. Toch vindt hij het fantastisch om ook Poppy vast te kunnen houden, te kunnen zien en aan te raken, naast de Poppy boekjes die we thuis hebben. Dus in dat opzicht in het zeker een fantastische aanvulling op de Panda box boekenreeks.

Poppy placemat

Poppy eet een hapje mee…

Placemats zijn bij ons altijd welkom en nu zelfs eentje van Poppy. Hoewel hij niet past op het dienblad van onze kinderstoel, komt dat helemaal goed zodra hij aan tafel plaats neemt. Deze placemat is flexibel en iets kleiner dan onze eigen placemats. Hij is wat doorzichtig, waardoor de kleur van de ondergrond er licht doorheen komt. Het materiaal (siliconen) is zo flexibel, dat je de placemat ook kan oprollen en dus makkelijk mee kan nemen (mocht je dat willen). Achteraf gezien was het beter geweest om de placemat eerder te ontvangen, omdat hij nu al aan tafel eet van een bord en niet van een placemat.

Desalniettemin kun je nog steeds plezier beleven aan deze placemat. Maak verschillende uitdrukkingen met fingerfood. Plaats wat druiven voor de mond en wat wortels voor de wenkbrauwen. Welke emotie laat Poppy zien? Maak verschillende uitdrukkingen. Tel het aantal wat je hebt gebruikt. Eet daarna de ‘lichaamsdelen’ op. O-nee, je hebt het oog van Poppy zojuist opgegeten! Je kunt ook later met een krijtje Poppy op papier overtrekken en gezichtsuitdrukkingen tekenen.

Zoals ik zei, paste hij niet echt op het dienblad van onze kinderstoel (een Triptrap). Maar de kleine man was zo blij met z’n eigen Poppy placemat, dat we hem er wel op hadden liggen. Hij liep er ook graag trots mee rond. Door het materiaal (flexibel), was dit prima. Geen harde randen, dus makkelijk voor hem om vast te houden en mee rond te paraderen. Groot succes (onverwachts)!

TIP: je kunt ipv een bord ook de placemat gebruiken en het eten gebruiken om Poppy te ‘versieren’. Niet alleen leuk, maar het eten wordt een feestje en gezelliger.

Poppy placemat
Poppys feelings boekje

Poppy’s Feelings

Hoe voel ik me……

De Poppy boekjes vallen in de smaak, zo ook dit boekje Poppy’s Feelings. Poppy beeldt diverse emoties uit, terwijl ze op avontuur is in het park. Het verhaal ontvouwt zich makkelijk, hoewel het er niet met woorden bij staat geschreven. Dat geeft mij juist de vrijheid om het verhaal eromheen te bedenken. Daarnaast is er genoeg op de pagina te zien waar de kleine man naar vraagt, zoals de kleuren van de vlinders.

Naast de emoties die het boek je leert, heb je dus creatieve vrijheid. Je kunt het verhaal bedenken. Je kunt ook gaan tellen, je kunt kleuren aanduiden of iets zoeken op de bladzijde. Door deze creatieve vrijheid, wordt dit boekje graag gelezen en van tijd tot tijd beelden we zelf de emoties uit (zoals Poppy ze doet in het boekje).

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 18 en 24 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen. De lyrics staan in het magazine, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is “If You’re Happy and You Know It”. Een leuk en simpel liedje. Check de video voor de bijpassende bewegingen.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s feel kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

 

Tijdschrift en kaarten

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s feel

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s feel’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als ik, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s Feel tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt of zelfs in kan zetten op latere leeftijd.

 

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Mood puzzel

€18

Emotie blokken

€18

Knuffelende Poppy

€20

Poppy placemat

€19

Boekje Poppy: Poppy’s Feelings

€12

TOTAAL

€87

Zou je dus vergelijkbare producten kopen (voor zover mogelijk), kom je op een bedrag van 87 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Knuffelende Poppy
  • Boekje Poppy: Poppy’s Feelings

Verbeterpunten

  • Poppy placemat had eerder gemogen
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s feel” 90 van de 100 punten 90% 90%

De Kiwico Panda Crate – Let’s Feel krijgt 90 van de 100 punten,  doordat de placemat wel eerder had mogen worden aangeboden. De rest van de materialen zijn top en niet alleen inzetbaar bij deze leeftijd, maar ook op latere leeftijd. Eigenlijk is de box dus dik in orde. Ik kijk uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...