Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s travel

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Travel (het lijkt erop dat deze doos niet in de nieuwe lijn is opgenomen)

Kiwico Panda Crate Travel with me overview

Deze box staat in het teken van het aansterken van de spieren thuis, onderweg en op een andere locatie. De inhoud richt zich voornamelijk op oog-hand-coordinatie, grove motoriek en tummy time. In ieder geval wordt vertrekken met de kleine een minder grote uitdaging. Je hebt hier een prachtige basis om mee te nemen onderweg en de kleine kan zich er goed mee vermaken. Je creeert letterlijk een veilige ruimte bij jou in de buurt. En wellicht kom je nog zelf op leuke ideeen om te ondernemen met je kleine uk door bijgeleverde suggesties.

Box nummer: 3

Leeftijd: 0-12 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Kiwico Panda Crate Travel with me speelkleed

Speelkleed

Spelen, ontdekken en nog meer….

Een heerlijk blauw kleed welke aan de onderzijde lekker zacht is door fleece stof, biedt een veilige ruimte voor je kind om te gaan ontdekken. De zon knispert en kun je vouwen, de maan is een leuk zakje om wat in te stoppen, er zitten lintjes aan het driehoek en de ster vorm kan speelgoed aan de lussen kwijt. Alles in primaire kleuren, basis vormen en zachte stoffen. Alles heeft zijn eigen sectie om te ontdekken en qua kleur. En ideaal is dat je het op kunt rollen en vastzetten met klittenband.

Je kunt de kleine op de mat leggen op de buik en hem/haar de verschillende geluiden en texturen laten ontdekken. Maak de rammelaars en ander speelgoed vast aan de lussen. verstop de knisperende ster in het zakje om die te vinden. Moedig hem aan om het weer te verstoppen. Simpele en leuke speelvormen met dit kleed gegarandeerd.

Wij gebruikten dit kleed vaak beneden, makkelijk op te ruimen doordat je het kan oprollen en vastmaken met klittenband. Ook voor onderweg was het daardoor een compact bundeltje om mee te nemen. De kleine heeft er niet veel mee gespeeld, want hij kon al rollen en tijgeren. Dus hij was al snel van het kleed af, de wereld verder aan het ontdekken. Desondanks was het ideaal qua formaat voor als de kleine nog wat meer stilligt of slechts van buik naar rug rolt. Het is wasbaar en de kleuren spreken aan. Ook de stof is geweldig om te ontdekken voor de kleine, zacht en diverse structuren.

Vallende ster

Je tanden zetten in een vallende ster.

Een ster gemaakt van siliconen. De stof die eraan zit, knispert. Door de vorm en combinatie met de ster, lijkt het net een vallende ster. Het is het juiste formaat om vast te houden en je tanden in te zetten (mochten deze al doorkomen). Het knisperende stuk stof is een goede aanvulling.

Geef de ster aan je kleine. De vorm is een uitdaging voor de kleine vingers om het vast te houden en dus meteen een goede oefening. Ontdek de vorm samen en tel de vijf punten van de ster. Laat de ster vliegen door het gezichtsveld van de baby heen om visueel volgen te stimuleren. Ga een gesprekje aan waarbij je het speelgoed omschrijft aan kleur, het tellen van de cijfers en wat voor materiaal het is (zacht, hard).

Onze kleine man vond het interessant en kon het goed vastpakken. Hij kon er goed op kauwen met zijn doorkomende tandjes. Ook de stof konden we met de hand wassen. Handig met al het kwijl dat bij doorkomende tanden komt kijken. Doordat hij er een goede grip op kon uitoefenen kon hij er ook lekker mee zwaaien/gooien. Ook qua formaat namen we dit graag mee, past gemakkelijk nog in een hoekje van je tas bijvoorbeeld.

Kiwico Panda Crate Travel with me ster
Kiwico Panda Crate Travel with me wolk en zon

Rammelende zon en wolk

Schudden voor de rammel.

Gelukkig, zachte rammeltjes. Vastpakken en schudden, dan maakt het een rammelend geluid. Beide gemaakt van een lekkere zachte stof welke anders aanvoelt door de vulling. Leuke gekleurde linten eraan bij de wolk en knopen bij de zon. Door de klittenband kun je ze gemakkelijk bevestigen op het speelkleed, aan je buggy/wandelwagen of in de auto. Het formaat spreekt ook aan, want je stopt het zo in je tas.

Hang de rammelaars dus op aan een speelmat, een autostoeltje of de buggy/wandelwagen. Moedig aan om de rammelaar te pakken en te ontdekken qua materiaal en geluid. Houd de rammelaar voor je baby vast, terwijl zij op de buik ligt. Ze zullen het misschien wel proberen te pakken en balanceren dan op 1 arm. Een goede oefening er meteen bij.

Het zat bij ons bijna standaard in de tas. Lekker klein weg te stoppen, het rammelt en je kon het ergens aan bevestigen. Een prima meeneem-speelgoed. Hij rammelde er ook graag mee, want dat maakte geluid. Vooral in de auto hadden deze aan de maxi cosi vast zitten. Dan raakte het ook niet snel kwijt en had hij altijd wat om te spelen. We maakten het ook zo los om mee naar binnen te nemen als we op bestemming aankwamen. Super!

Poppy boekje: Poppy on the go

Vroem vroem…

Leuk boekje, maar weer knisperend materiaal. Toch kon een knisperend boekje in deze box niet uitblijven. Het verhaal op zich is leuk. Vooral omdat er geen tekst bij zit en je dus je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Je kunt dus plaatjes kijken en benoemen of je hele eigen verhaal bedenken. Leuk detail is de klittenband lus, je kunt hem dus bevestigen aan het speelkleed, je buggy/wandelwagen en aan de maxi cosi in de auto.

Bij dit boekje kun je elk voertuig benoemen dat Poppy gebruikt tijdens haar reis. Praat over wat Poppy ziet op haar reis en welke reis ze maakt. Laat de kleine de pagina vastpakken, zodat het een knisperend geluid maakt. Als de kleine groter wordt, kun je ook de geluiden van het voertuig gaan leren. 

Onze kleine man hield van alles op wielen, dus dit boekje sloot feilloos aan. Vooral de geluiden van de voertuigen, het eerste wat hij zei was: ” Broem, broem”. Dat zegt genoeg, volgens mij. Vooral de auto en de trein (choo-choo), trok hem het meest. Ook de step (scoot-scoot) was leuk. Dit boekje was een hit!

Kiwico Panda Crate Travel with me knisperboekje
Kiwico Panda Crate Travel with me magazine

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 3 en 6 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen. De lyrics staan in het magazine, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is “the wheels on the bus” waarbij de baby op reis gaat. Een leuk en simpel liedje. Check de video voor de bijpassende bewegingen.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s travel kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

LET OP: deze weergave is een verouderde, ze hebben nu de Wonderguide. Een voorbeeld hiervan zie je bij Let’s Pretend en Let’s solve.

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s travel

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s travel’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s travel tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Speelkleed

€51.50

Vallende ster

€12

Rammelende wolk en zon

€19
€19

Boekje Poppy: Poppy on the go

€9

TOTAAL

€110.50

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 110.50 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Speelkleed
  • Poppy knisperboekje

Verbeterpunten

  • Consistentie in producten
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s travel” 85 van de 100 punten 85% 85%

De Kiwico Panda Crate – Let’s travel krijgt 85 van de 100 punten,  doordat producten niet consistent zijn, ofwel ze wisselen van het materiaal waarmee producten worden gemaakt. Dat maakt vooronderzoek lastig, hoewel het begrijpelijk is als ze iets aan hun producten verbeteren en dus daarmee een hogere kwaliteit bieden. De rest is dik in orde. Ik kijk uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...