Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.
Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?
Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.
Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s listen
De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Listen
Deze box staat in het teken van de ontwikkeling van het gehoor van de kleine. Hier richt de inhoud zich dan ook op, uiteraard. Je mini maestro verwerkt dagelijks enorm grote hoeveelheden via zijn gehoor. Dit bevordert taal, de motoriek en cognitieve vaardigheden. Hun geheugen speelt een grote rol in routine en herkenning/associatie. Denk aan een slaapliedje dat zich herhaalt bij het slapen gaan. Dit is een onderdeel om nieuwe dingen te ontdekken en leren. Ze trainen hun gehoor om het allemaal op te slaan in hun brein. Denk aan verkeer, blaffende honden, muziek, etc. Dit allemaal probeer ze te verklaren wanneer ze het horen, of weer voorbij komt. Vandaar dat deze box hierop toeziet. Een mooi gebaar ingesloten is het feit dat het ook emotionele controle stimuleert, aangezien ze moeten leren klappen op het juiste moment, dat ze even moeten wachten totdat. Een prachtige extraatje.
Box nummer: 4
Leeftijd: 0-12 maanden
Wat zit er in de doos?
Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.
Panda Squeakers
Peekeboo, here is Poppy….
Een stoffen bamboestam biedt plaats aan twee hoofdjes van Poppy. Beide hoofdjes hebben een piepje als je erin knijpt. Een leuke toevoeging op het spel. Het is de bedoeling dat jij het hoofdje van Poppy in de stam laat vallen en de kleine deze er via het gat er weer uit haalt. Dit bevordert het idee dat iets niet voor altijd weg is, maar weer verschijnt. Je kunt ook proberen of de kleine zelf Poppy door het gat kan krijgen. Dat is een grotere uitdaging qua coördinatie.
Je kunt ook je kind uitdagen om de squeaker door het gat te stoppen. Dit vereist wat doorzettingsvermogen en probleem-oplossende vaardigheden. Ook hebben de beide hoofdjes een eigen geluid.
Ik was meteen verkocht door de squeakers. Lekker in knijpen en piepgeluidjes maken. Helaas moet je aardig wat kracht hebben om het speeltje tot een piep te krijgen, dus voorlopig zal hij dit niet zelf kunnen. Dat had mij juist nog leuker geleken. Hij vond het gat in de bamboestam interessant en stak er graag zijn hand in. Helaas, voor ons, vond hij de Poppy hoofdjes juist niet interessant. Ik denk het formaat en omdat hij er toch niets zelfstandig mee kon (wij moesten in de hoofdjes knijpen).
Pull-Back car
Trekken en loslaten, zjoef….
Dit vonden wij ook tof. Een prachtig houten auto met een wiebelende Poppy. Je trekt het autootje naar achteren en laat hem los, dan scheurt die over je vloer naar de overkant. Wat pastel kleuren op de wielen, maakt het helemaal af. Stevig en degelijk materiaal.
Moedig je kleine aan om de auto naar achter te trekken en op te tillen. Luister naar de wielen die afdraaien en kijk naar hoe hard ze spinnen. Probeer de auto uit op verschillende oppervlakten, binnen of buiten. Kijk wanneer de auto verder komt. Ook leuk voor als de kleine wat groter is. Kijk hoe Poppy zelf heen en weer beweegt als de auto rijdt of beweeg Poppy zelf heen en weer met je vinger.
Hoewel wij het tof vonden, kon hij er niets zelf mee. Hij kon de auto niet zelf naar achteren trekken en loslaten en als de auto over de vloer zoefde, was deze al snel veel te ver voor hem (buiten bereik) en trok dat niet zijn interesse. Het was leuk als de auto tegen hem aan botste en hij daardoor de auto kon pakken. Of wij lieten hem afwinden in de lucht. Dan zag en hoorde hij de wielen spinnen. Wellicht als hij wat ouder is, kan hij het zelf doen en erachter aan rennen.
Loud en Soft Shakers
Schudden maar voor een muzikaal moment.
Gelukkig, zachte rammeltjes. Vastpakken en schudden, dan maakt het een rammelend geluid. Beide gemaakt van degelijk hout in een leuke kleur. Ze rammelen beide anders, wat aanzet tot muzikaal plezier. Heeft hij een voorkeur voor het ene geluid of de ander? Ze kunnen het zelf schudden of over de grond rollen.
Ook kan je de shakers bij de oren houden en zachtjes op een neer schudden. Laat de kleine de shaker ontdekken. Vergelijk het geluid één voor één. Benoem dat de één luider is dan de ander. Maak een ritme en verzin een liedje op de beat of zing een liedje dat jullie beiden al kennen.
Ik denk ook dat we bij dit item meer plezier als ouders beleefden dan hij. Net als sambaballen muziek maken en vals meezingen. Nee, hij begreep er weinig van en ging vaak al snel wat anders doen. Zaten wij daar met twee bamboes in onze handen enthousiast te shaken en te zingen. Nope, zijn interesse lag ergens anders.
See-Through Roller
Roll-roll-roll your roller….
Dit speeltje maakt geluid bij elke rol. De kralen rollen naar een ander gaatje en maken dan een geluid. Doordat deze doorschijnend is, kun je het ook zien gebeuren. Doordat het plat is, en dus geen bal, kan hij goed worden vastgepakt en gerammeld als een ratelaar. Hij kan er naar kijken als deze rolt (het geluid trekt zijn aandacht). Ook kan je hem heen en weer wiegen binnen handbereik van de kleine. Later kun je deze ook heen en weer gaan rollen tussen jou en je baby, extra plezier.
Laat je kind dit dus gebruiken als rammelaar. Moedig hem aan de kraaltjes te bekijken en het geluid dat ze maken. Laat hem zien dat de roller kan balanceren op zijn zij en rol deze voorzichtig naar voren. Je kunt zelfs proberen over en weer te rollen met je kleine.
Ja, leuk. Iets anders dan een bal en een ander geluid. Dat trok hem wel. Het principe van rollen en dat je speelgoed dan van je weggaat, vond hij echter niets. Hij ging dan liever wat anders doen. Het geluid trok hem wel, dat was echt iets anders. Gezien het formaat, namen we dit speeltje wel vaak mee voor onderweg. Paste makkelijk in de tas en was echt even iets anders. Iets wat je samen kon doen, maar ook wat hij zelf goed kon schudden.
Poppy boekje: Poppy’s Friendship Band
Bang bang boem…
Jaaaaa, weer een Poppy boekje. Benieuwd wat hij van dit onderwerp vindt. Ziet er top uit en het verhaal kan naast verteld, ook inspireren tot spel. Dubbel zo leuk. In dit verhaal gaat Poppy met zijn vrienden muziek maken met items in huis, potten, pannen, bekers, etc. Ze hebben veel plezier en maak veel ‘kabaal’.
Dit was 1 van de favoriete boekjes van de kleine. Vooral het uitbeelden en uitspreken van de geluiden als Bang, Beng, Boem, vond hij geweldig. We sloegen dan op onze benen of op de ondergrond, de bank, etc. Wat er maar voor handen was om muziek te maken. Hij genoot van zo’n moment en we hebben het boekje ook veelvuldig met hem gelezen.
Bijgeleverde informatie
Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.
Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 6 en 12 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen. De lyrics staan in het magazine, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is het panda-bear lied met leuke lyrics en bewegingen, ook voor het naar bedgaan, leuk en simpel dus. Check de video voor de bijpassende bewegingen.
Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s listen kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.
LET OP: deze weergave is een verouderde, ze hebben nu de Wonderguide. Een voorbeeld hiervan zie je bij Let’s Pretend en Let’s solve.
Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s listen
Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s listen’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Ook al vonden wij het als ouders dit keer leuker dan hij. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren, nu of later.
Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s listen tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt.
Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.
Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:
Kiwico Crate
Artikel
Prijs
TOTAAL
€60
Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 60 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.
De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.
Tops van deze box
- Panda Squeakers
- Poppy Pull-Back Car
Verbeterpunten
- Het mag wat meer op de leeftijd gericht, want dit was iets te geavanceerd voor de kleine
- Uitgebreider tijdschrift
- “Kiwico Panda Crate – Let’s listen” 70 van de 100 punten 70%
De Kiwico Panda Crate – Let’s listen krijgt 70 van de 100 punten, doordat producten niet geheel aansluiten op de leeftijd. Wij, als ouders, hadden er meer plezier van dan hijzelf. Hopelijk trekt het zijn aandacht als hij ouder wordt meer, dan nu. De kwaliteit van de producten en de producten zelf zijn prima in orde, dus we zijn dik tevreden. Hij alleen wat minder, dus gaf ik het 70 punten van de 100.
Dit vind jij ook vast interessant …
Bevalling vanuit eigen kracht
Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...
Kiwico Panda Crate – Let’s pretend
Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op...
Kiwico Panda Crate – Let’s travel
Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op...