Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s sense

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Sense

Kiwico Panda Crate Sense with me overview box

Deze box staat in het teken van samen voelen en ontdekken met je baby in de periode van van 3-6 maanden (en langer). Het draait om het ontdekken van de wereld door middel van hun zintuigen. Denk aan hun zicht, motoriek en gevoel. Ze kunnen eindelijk verder weg zien en kleur. Ze gaan wat brabbelen, lachen en kunnen al langer hun aandacht bij iets houden. Dit alles om te ontdekken hoe de wereld om hun heen in elkaar zit en werkt. Ze zoeken interactie op met hun (nabije) omgeving. De inhoud van deze box speelt hierop in om hun aandacht te trekken en te verzien in voldoende mogelijkheden tot ontdekking met al hun zintuigen. Als ouder kunnen we dit samen doen, en toekijken hoe ze ontdekken.

Box nummer: 2

Leeftijd: 0-12 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Kiwico Panda Crate Sense with me stoffen blokken

Stoffen blokken

Stapelen, voelen en ontdekken.

Leuke stoffen blokken die je kunt stapelen in pastel kleuren. Elk blok heeft zijn eigen kleur met eigen symbool. Ook deze symbolen zijn simpel in vorm en kleur. De blokken kunnen ook als rammelaar dienen als ze worden geschud, vallen of rollen over de grond. Zo doen ze op diverse manieren aanspraak op de zintuigen.

Blokken zorgen voor een serieuze oog-hand-coördinatie. Stapelen van blokken vereist synchronisatie van visuele input (zien waar het blok is) in combinatie met hun motoriek (plaatsen op de juiste plek). dit heeft veel geduld en oefening nodig om het juist te doen, zo moedig je kind vooral om de blokken vast te pakken, te schudden, te gooien en te ontdekken. Stapel de blokken op elkaar en laat je kleine de toren omver gooien. Schud een blok dichtbij hem en ga langzaam verder weg. Ze zullen het blok volgen met hun ogen en oren. Praat over vormen en kleuren die je ziet op de blokken. Dan heb je samen al een leuk gesprek.

Ik merkte dat de blokken wel lastig vast te houden waren qua formaat. Babyhandjes zijn nu eenmaal niet groot en de blokken, tja, die waren wel groot voor zijn handjes. Hij vond het leuk als wij ze dus ook rammelden, lieten vallen of rolden. Dat geluid trok zijn aandacht. Hij bestudeerde de blokken qua kleur en materiaal door er ook in te bijten. Dat konden de blokken prima hebben. We stapelden ze ook voor hem op en in zijn (wilde) bewegingen viel de stapel dan om. Dat was een plezier momentje voor hem. Als hij wat groter is, kan hij ze zelf stapelen en omgooien. Voor nu, doen wij het voor hem.

 

Knisper Poppy

Knisper, knisper-de-knisper…

Ow, een knisperende poppy. Leuke lintjes om poppy heen qua kleur en formaat. Poppy zelf kan je helemaal verfrommelen, dan maakt hij een knisperend geluid. Als je hem weer loslaat staat hij weer fier rechtop. Gelukkig vindt hij dat allemaal prima, want hij is altijd in een vrolijke bui met een stralende lach.

Plaats Poppy op de buik van je kleine. Dit stelt hem in staat om het te kreukelen, te knisperen en te grijpen. Het geluid zal zijn oren rechtop doen staan. Ondersteun om het verschillende materiaal te ontdekken (de lintjes om Poppy heen). Ze voelen glad en Poppy voelt squishy. Omschrijf het geluid dat Poppy maakt. Als de kleine al wat meer voortbeweegt, kun je Poppy net buiten bereik leggen om aan te moedigen naar Poppy toe te gaan. Dit hebt kracht en coördinatie op te bouwen. Fantastisch toch?!

Voor ons is het altijd handig om iets simpels te hebben. In het zwart-wit spreekt hem ook nog het meeste aan. Denk dat het ook rustgevender is, als je net de kleuren begint te ontdekken. De gekleurde lintjes zijn dan ook een welkome toevoeging. Hij kon Poppy makkelijk vastpakken, mee schudden en in zijn mond stoppen. De leuke knisperende geluiden trokken zijn aandacht, niet beseffende dat hij de gene was die dat veroorzaakt door het te schudden of te verfrommelen. Qua formaat was dit een item dat we graag meenamen voor onderweg. Nam niet veel plek in en hield hem wel even zoet.

Kiwico Panda Crate Count with me circle pins 03
Kiwico Panda Crate Sense with me bijtring

Bijtring

De pijn verzachten van doorkomende tandjes.

Mooi materiaal. De bijtring zelf had het helaas begeven, en was niet bestand tegen een stootje. Na een mailcontact met Kiwico, kregen we een vervanger, deze bestond uit siliconen. Nu kon de ring niet nogmaals breken.De kralen zijn stevig bevestigt door middel van een touw en de ring bestaat dus uit siliconen, en niet uit hout zoals op de foto. Makkelijk vast te pakken en mee te nemen voor onderweg. Ook schoonmaken was makkelijk, gewoon afspoelen onder de kraan en even laten drogen. Dit is wel aan te bevelen, omdat er al snel haren en stof aan opgedroogd kwijl blijft plakken. Vooral de kralen, die dus wat los zitten, houden het vast wanneer ze tegen elkaar aan drukken.

Baby’s leren in deze fase dat wanneer ze iets in hun mond stoppen, ze al hun zintuigen gebruiken om de wereld te ontdekken. Ze ontwikkelen daarmee ook de spieren om te eten en te praten. De ringvorm en texturen op dit bijtspeelgoed biedt voldoende ontdekking en verzacht tegelijk de druk op het tandvlees. Plaats de bijtring op de buik van de kleine om aan te moedigen het zelf te pakken doro armen te strekken. Bij doorkomende tandjes zal het verzachtend werken. Maak een gesprekje over de vormen, textuur, materiaal en kleuren die je ziet en ervaart op de bijring. 

Wij hadden deze eigenlijk altijd bij de hand, vooral onderweg of aan tafel. Hij kon het speeltje goed vasthouden en beet er fanantiek op. Eigenlijk was dit voor ons wel een topper uit de box. Dus extra fijn dat een vervanging makkelijk en snel verzonden was. Het afspoelen was een snel gedaan klusje.

Poppy boekje: Poppy’s colorful

world

Laat met water de kleuren verschijnen

Een leuk verrassend badboekje. In het water verschijnt de kleur in het boekje. Dat is een leuke verrassing op het zwart-wit thema  van het badboekje. Gewoon magisch hoe je de kleuren ziet verschijnen en weer langzaam verdwijnen als het boekje opdroogt. Je kunt het dus keer op keer blijven doen en de kleuren blijven mooi.

Het zicht van de kleine is aan het veranderen, net als de kleuren die in het boek verschijnen wanneer het nat wordt. Het is een leuke bezigheid voor in bad en later met een kwast en water. je kunt ook voorlezen en bespreken wat je in het boekje ziet dat Poppy doet. 

Toch waren wij niet te spreken over het boekje. Deze fase van de baby gaat gepaard met doorkomende tandjes, ofwel baby’s stoppen van alles in hun mond. Daar is dit boekje niet tegen bestand. De laag wordt er letter afgeschraapt door de kleine. Het lijkt mij niet de bedoeling dat er ‘stukjes’ boek in de mond van de kleine ronddwarrelen. Wij hebben het boekje dus opzij gelegd en bewaren het voor een latere leeftijd. Dan kan hij met een kwast het boekje tot leven brengen, maar in bad, is het een no-go anymore.

Kiwico Panda Crate Count with me boek inkijk
Kiwico Panda Crate Sense with me knottbal

Knot

Pak en rammel

Een grote stoffen knot welke je kleine uk kan vastpakken en rammelen, bij voorkeur met twee handen. Het is namelijk een groot ding en voor 1 hand onhandig om te hanteren. Geklemd tussen twee handen, komt deze het meest tot zijn recht. Ook lekker om in te bijten.

Ze kunnen de ballen samendrukken tussen twee handen, balanceren op handen en voeten, vastpakken aan de touwen en rammelen om de bel te horen. Het is goed voor zelfstandig spel doro de vreemde vorm die het heeft. Het kan niet ver weg rollen, dus het blijft binnen bereik van de kleine. 

Wij merkten aan onze kleine man dat de knot aan de grote kant was. Het trok hem niet qua kleur en grootte. Ook de rammelaar was niet interessant. We rolden hem over de vloer, maar zijn aandacht ging snel uit naar iets anders. Hoewel het een leuk en stevig stuk speelgoed is, lijkt het toch geschikter voor een kat dan een baby.

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 3 en 6 maanden. Ook staat er een leuk liedje in. Dit liedje richt zich op het poetsen van de tanden, “Brush, brush, brush your teeth”. Zing het 4x en je hebt er 2 minuten op zitten. Het gaat op de wijs van “Row-row-row your boat”. Check de video op Kiwico voor bijpassende bewegingen. De lyrics staan erbij, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Hoe simpel kan het zijn.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s sense me kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

LET OP: deze weergave is een verouderde, ze hebben nu de Wonderguide. Een voorbeeld hiervan zie je bij Let’s Pretend en Let’s solve.

Kiwico Panda Crate Sense with me tijdschriften en kaarten

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s sense

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend, ondanks dat deze box echt een tegenvaller was. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s sense’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s sense tot hij er uit is gegroeid.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Stoffen blokken

€19

Knisper Poppy

€12

Bijtring

€17

Knot

€13

Badboekje Poppy: Poppy’s colorful world

€7

TOTAAL

€68

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 68 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Bijtring
  • Knisper Poppy
  • Eigen kwalitatieve productielijn (poppy)

Verbeterpunten

  • Badboekje die tegen het in de mond stoppen kan
  • Makkelijker vast te houden stoffen blokken of sensorischer
  • Vervangend speelgoed voor de knot
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s sense” 40 van de 100 punten 40% 40%

De Kiwico Panda Crate – Let’s sense krijgt 40 van de 100 punten,  doordat het badboekje echt schokkend was voor het spelen in bad ermee in combinatie met een baby die dingen in de mond stopt. Een belangrijk detail dat speelgoed daar tegen bestand is. Ook de stoffen blokken zijn wat mij betreft van ’te’ groot materiaal voor de leeftijd van een baby. De knot mag wat mij betreft vervangen worden door iets anders. Veel te groot en onaantrekkelijk voor de kleine. Ik kies voor 40, omdat de producten op latere leeftijd wel geschikt zijn en dus niet waardeloos zijn. Ook het probleem met de bijtring was goed opgepakt en opgelost. De rest is dik in orde. Benieuwd naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...