Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s Solve

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Solve

let's solve - kiwico

Deze box staat in het teken van het ontdekken van vormen, puzzelen en probleem-oplossende vaardigheden. Puzzels zijn geweldig voor hand-oog-coordinatie. Door de inhoud van deze box wordt de kleine uitgedaagd op de juiste manier. Ze zijn ontzettend vindingrijk en benaderen objecten op verschillende manieren. Ze kijken af van de volwassenen om hun problemen te benaderen. Ze gaan redeneren waarom iets wel/niet past en wel/niet bij elkaar hoort. Met deze spullen is de ontwikkeling een groot feestje geworden voor jou en de kleine.

Box nummer: 10

Leeftijd: 18-24 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

Soft geometric objects

Zachte geometrische vormen

Zacht, structuur, knuffelbaar en groot.

Prachtig grote geometrische vormen, een cirkel, driehoek en vierkant. Alle vormen hebben een kleinere vorm als pittenzak. De primaire kleuren wederom hier gebruikt. De drie grote vormen hebben allen een andere structuur, waardoor ze anders aanvoelen, naast dat ze zacht zijn.

Er wordt geoefend met vorm herkenning, fijne en grove moteriek, sensorisch spel en matchen en sorteren. Je kunt de vormen stapelen, de pittenzakjes op elkaar en de vormen op elkaar. Sorteer ze dan op grote of leg dezelfde vormen bij elkaar. Welke is groter, welke is kleiner? Speel verstoppertje. Verstop de pittenzakjes en noem de vorm die ze moeten zoeken. Oudere kinderen kunnen ook hun ogen dichtdoen als jij verstopt. Je kunt ook de grote vorm op de grond leggen en de pittenzak in het midden proberen te gooien. Je kunt de grote vormen op de vloer leggen en dan een vorm roepen, wie weet gaat de kleine dan op de juiste vorm staan. Je kunt ook de vorm traceren met je vingen, daar zijn ze groot genoeg voor. Je kunt ook kijken of je de vorm kunt vinden in en rond het huis. Genoeg activiteiten te bedenken met deze geometrische vormen.

De kleine man kan dus goed sensorisch spel hiermee hebben, vanwege de structuur en met de pittenzakjes kan heerlijk gegooid worden. Hij vond het gooien met de pittenzakjes vooral erg vermakelijk. Verstoppertje was ook een fantastisch spel voor hem. Hij leerde zo goed de vormen te herkennen. Echt een topper.

Geometrische stapelbokken

3, 2, 1, driehoek, vierkant, cirkel….

Wij houden van duurzaam en hout, zo ook deze geometrische stapelblokken. Ze passen maar op 1 manier en alleen maar bij elkaar aan vorm. Dit stimuleert het tot probleem-oplossend denken als iets niet past, hoe dat komt. Ook zien ze in welke vormen makkelijker zijn en welke moeilijker te passen zijn. Ze krijgen inzicht in de vorm zelf.

Er wordt geoefend met probleem-oplossend vermogen, oog-hand-coördinatie, vorm en kleur herkenning en matchen & sorteren. Mix alle stukken op de vloer en sorteer de vormen bij de juiste en zelfde vorm. Tel hoeveel je van dezelfde vormen hebt. Noem een kleur en daag je kleine uit om eerst deze op de staaf te plaatsen. Zo hebben jullie een leerzaam spel samen.

Naast het plaatsen van de vormen op de staven, benoemden we ook de vormen, de kleuren en het aantal. Hij vond de kleuren benoemen het leukste en probeerde de juiste ‘match’ te vinden. Al snel had hij het door de vormen op een bepaalde staaf hoorden en kon het ‘spel’ onder een minuut af maken. Deze puzzel verdween dus in de rotatiedoos, waardoor het vermakelijk bleef als deze weer tevoorschijn werd gehaald.

Geometrisch stapelen
Geometrisch rijgen

Geometrische rijgvormen

Alles op het touwtje.

Prachtig houten geometrische rijgvormen met een sterk touw en goede houten ‘naald’. De kleuren zijn fantastisch en je kunt er veel kanten mee op qua spel. Denk aan verschillende volgorde, of bij elkaar passende vormen en/of kleuren. Vraag om een bepaald aantal te rijgen. De cirkel met 4 gaten kan uitdagen om het touw door meerdere gaten te rijgen, wat lastig is, aangezien de naald niet mee kan buigen en je dus afhankelijk bent van de lengte van het touw. Het is handig dat alles met een zakje komt en je het dus gemakkelijk mee kan nemen, voor in de auto of als je buiten de deur eet.

Er wordt ingezet op de oog-hand-coördinatie, fijne motoriek en ruimtelijke gewaarwording. Moedig je kleine aan om een kraal vast te houden in de ene hand en een naald in de andere. Trek de naald door het gat. Probeer vormen te maken of een bepaalde volgorde. Benoem de kleuren die worden geregen. Oefen met het gebruiken van de vier gaten op de cirkel. Zo kun je kruislings rijgen en rechtoerechtaan.

Hij vond het geweldig om mee bezig te zijn. Voornamelijk om gewoon alle vormen erop te zetten. Daarna was hij er wel mee klaar. Soms was er voldoende aandacht om een opdracht uit te voeren, zoals rood, blauw en oranje. Het aantal maakte dan nog niet uit en na 1 opdracht was het wel genoeg, dan gingen alle andere vormen er toch nog even snel op.

Poppy boekje: Poppy’s shape search

Wat voor vorm is dat?!

De Poppy boekjes vallen in de smaak. Hier gaat Poppy met zijn vriendjes op zoek naar vormen om zich heen. Ze maken er een spelletje van, waar ze de vormen kunnen vinden en zijn creatief wanneer het een wat moeilijkere vorm is, zoals het hartje.

Zoals gezegd, is en blijft Poppy leuk, zo ook dit boekje. Hij pakt het er graag bij en leert zo op een speelse en leuke manier de vormen niet alleen herkennen, maar ook om zich heen te zien. De vormen komen tot leven. Hij kan ze aanwijzen als hem wordt gevraagd waar de vorm op de betreffende pagina is en is echt betrokken bij de jacht op de vormen. Super leuk boekje!

Kiwico Panda Crate Lets solve Poppy boekje
The Wonder Play guide

The wonder play guide

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zat er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 18 en 24 maanden en een stapeltje flascards. Dit is nu vervangen door een handig boekje van betere kwaliteit en wat je beter bij elkaar kan houden. Jammer vind ik dat deze ontwikkeling opeens in je doos te vinden is en je dus afwijkend materiaal hebt ontvangen van je vorige inhoud. Hoewel de tekst hetzelfde is, het voldoet niet aan de verwachting.

Er staat nog steeds een leuk liedje in. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen. De lyrics staan in het boekje, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is het Shape-song lied met bewegingen, leuk en simpel dus. Check de video voor de bijpassende bewegingen.

Ook zijn de flashcards handig, welke nu dus in dit compacte boekje terug te vinden zijn. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – Let’s solve kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn deze suggesties een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

Conclusie Kiwico Panda crate – let’s solve

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘Let’s Solve’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk en vooral om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren, nu of later.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s Solve tot hij een gehele andere leeftijdsfase inrolt, of een leeftijd waarin dit weer kan terugkomen in spelvormen, zoals de grote vormen.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Zachte geometrische vormen

€15

Geometrische stapelblokken

€17

Geometrische rijgvormen

€16

Poppy boekje: Poppy’s shape search

€10

TOTAAL

€58

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 58 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Zachte geometrische vormen
  • Geometrische rijgvormen

Verbeterpunten

  • Iets meer inhoud
  • Het magazine weer terug
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s solve” 75 van de 100 punten 75% 75%

De Kiwico Panda Crate – Let’s solve krijgt 75 van de 100 punten,  doordat de producten wat minder waren dan gewend, niet qua kwaliteit, maar waarde. Ook de plotselinge verandering naar het nieuwe boekwerk, was teleurstellend. Ik geef de voorkeur aan het magazine, dat leest toch wat makkelijker weg, dan dit boekwerk. Voor de flashcards vind ik het juist prettig om ze handzaam bij te kunnen hebben. De kwaliteit van de producten en de producten zelf zijn prima in orde, dus we zijn dik tevreden. Het complete plaatje is wat minder en niet geheel naar verwachting, dus gaf ik het 75 punten van de 100.

Dit vind jij ook vast interessant …

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevalling vanuit eigen kracht

Bevallen is iets wat we tegenwoordig flink willen monitoren en uit handen geven. De 'professionals' weten het het...