Kiwico, wat is dat nu eigenlijk? Je ziet regelmatig reclame voorbij komen, althans ik wel. Gesponseerde artikelen op facebook geven een indruk hoe leuk Kiwico is. Gelukkig ga ik niet over 1 nacht ijs en laat ik informatie eerst bezinken om te kijken of het blijft hangen. Dit was één van die dingen dat inderdaad bleef hangen. Na de geboorte van onze zoon Adam besloten we om de Kiwico Panda crate abonnement te nemen voor de aankomende twee jaar.

Verschillende reviews gelezen, unboxings gekeken en het enthousiasme om mij heen gezien. Ik durfde het aan om dit bedrag neer te leggen voor de boxen. Het ging hier niet om een paar tientjes, maar een investering voor twee jaar. Een investering in de ontwikkeling van onze zoon. Hoe is dat ons bevallen?

Ik zal het je vertellen, zodat ook jij een keuze kunt maken; wel/niet doen.

Hier vertel ik je alles over de Kiwico Panda Crate Let’s play

De Panda Crates zijn vernieuwd. Check Kiwico voor wijzigingen qua de hier gepresenteerde inhoud die kan afwijken: Let’s Play

01. Panda Crate Kiwico - Play with me

Deze box staat in het teken van spel met je kleine uk. Moedig je kind aan om muziek te maken, terwijl jij gebaren maakt of in je handen klapt. Deze box draagt vooral bij aan de fijne motoriek, zelfstandig spel en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo doen ze nieuwe vaardigheden op en ontdekken ze zelf wat ze willen en gaan doen met het speelgoed. Zo ontwikkelen ze creativiteit, onafhankelijkheid, zelfredzaamheid, verbeelding en heel belangrijk hoe te leren van hun eigen ‘fouten’. Als ouder geef je ze de ruimte om erachter te komen hoe iets wel lukt, als ze er moeite mee hebben. Help niet meteen, wees wat op de achtergrond. Wees verbaasd hoe ondernemend ze zijn om hun problemen aan te pakken en op te lossen.

Box nummer: 9

Leeftijd: 11-18 maanden

Wat zit er in de doos?

Als je verder gaat lezen, ontdek je de inhoud van deze doos. Een unboxing in schrift. Ik vertel je wat over de items van de doos en wat ik er zelf van vond. Ik sluit af of de doos echt wel zijn geld waard is, want dat wil je natuurlijk wel weten en is van doorslaggevend belang als je de doos zelf of de Panda-lijn wilt gaan bestellen.

03. Panda Crate Kiwico - Play with me - rings

Peg Board met Kralen en Bars

Vormen passen, tellen, stappelen, probleem oplossen, etc.

Op dit Peag Board zitten 9 staven in verschillende kleuren. Er zijn 9 ringen van bijpassende kleuren die om de staven passen. Daarbovenop passen de bars. Daar zijn er 5 van waarvan de helft een bijpassende kleur heeft met 5 van de 9 kleuren en de andere helft is blank hout. Zo kunnen ze matchen en alsnog een andere kleur erbij kiezen voor creativiteit. Ze passen niet alle vijf tegelijk op het board.

Het meest geweldige van zelfstandig spel is om te zien dat je kleine ontdekkingen maakt helemaal zelf. Studies geven aan dat open-ended spel houdt zich bezig met dat deel van het brein dat emoties beheerst en problemen oplost. Door bij elkaar horende kralen en pegs te vinden, is je baby eigenlijk zijn/haar brein aan het laten groeien. Laat je kleine dan ook ontdekken door de kralen op de staafjes te zetten en eventueel de bijpassende kleuren te vinden. Stapel kralen op elkaar en probeer een stapel op een staafje te plaatsen. Tel samen hoeveel kralen er zijn gestapeld. Vindt nieuwe uitdagingen samen. De balken zorgen voor een ruimtelijke gewaarwording en vroege rekenvaardigheden. Draai de balk totdat deze past en probeer de bijpassende kleur staaf te vinden. Stapel ze en tel hoeveel het er zijn. 

Dit board wordt hier goed ontvangen. Het is van goede kwaliteit en kindervriendelijke verf en lak (niet giftig en op waterbasis). Er is ontzettend veel mee te ontdekken voor de kleintjes. Ze kunnen de kleuren met elkaar matchen, stapelen, tellen, twee gaten tegelijk over een staaf (de bar) doen, etc. Het is groot genoeg om een goede grip op te hebben en de kleuren blijven goed als ermee wordt gespeeld. Al met al zitten er genoeg uitdagingen aan, om ook in de toekomst nog leuk mee te spelen. Dat merkten we ook aan onze kleine man. Vooral de kleuren en het tellen werd een latere interesse.

Ball Drop

Laat de bal vallen en laat je verrassen waar die heen gaat.

Een prachtig item met een verrassende twist. Als je de bal laat vallen door het gaatje, weet je niet welke kant de bal oprolt; rechts of links. Daarna kun je achter de bal aan en het opnieuw doen. Goede kwaliteit en leuke doorkijkgaten met mooie kleuren. Het nodigt echt uit tot ontdekking en spel.

Dit is een leuke twist. Het is onvoorspelbaar voor de kleine welke kant de bal zal oprollen. Als hij het vaak zal spelen, zal hij uiteindelijk het kunnen voorspellen welke kant de bal oprolt. Vraag vooraf welke kant hij denkt dat de bal zal oprollen. Probeer de bal te vangen als hij naar buiten rolt. Het is handig om op een tapijt te spelen, zodat de bal niet heel ver weg rolt.

Onze kleine man vond het interessant wat dit voor ‘doos’ was. Hij liet de bal een paar keer door het gat vallen en zag dat de bal wegrolde. Dan weer links, dan weer rechts. Die verrassing was wel onvoorspelbaar voor hem en tegelijkertijd trok het zijn nieuwsgierigheid. De grote bal rolde hoorbaar over de vloer waar hij dan weer achteraan ging. Het was iets wat hij helemaal zelfstandig kon doen en we hebben het ook wel eens samen gedaan. Het zelfstandig spel was toch wat hij het liefste deed.

 

02c-panda-crate_bond-with-me_swaddle blurred background
panda crate tummy time

Ribbon Pull

Trekken, verdwijnen en herhaal.

Oh zo’n leuk simpel en geweldig ding. Trek aan de ene kant van het lint en hij verdwijnt aan de andere kant. Het is dus een soort van eindeloos plezier. De kleurtjes zijn ook helemaal geweldig, primaire kleuren. Al met al is het goed voor de coördinatie en zelfstandig spel. Het is gemaakt van 100% katoen.

Dit speelgoed zit in op de bilaterale coördinatie, ofwel het speelgoed in de ene hand vast houden, terwijl de andere hand aan een lint trekt. Dit helpt hen schrijven, veters strikken en zelf fietsen. Laat het hem zelf proberen en ontdekken hoe het werkt. Ze leren dat als er een lint getrokken is, de kubus moet worden gedraaid om daar aan het lint te kunnen trekken. Moedig aan om handen te wisselen. Noem een kleur welke ze moeten vinden en aan trekken. Vraag dan om aan de andere kant hetzelfde lint nogmaals te trekken. 

Vooral het trekken aan de lintjes bleek hij ontzettend leuk te vinden. Het is makkelijk speelgoed om mee te nemen voor onderweg of op bestemming. Het vermaak is groot en eindeloos. Je kunt ook prima samen spelen door het lint wat hij net eruit trekt weer terug te trekken. Zo leuk om de uitdrukking op hun gezicht te zien. Dit is echt een geweldig stuk speelgoed, niet alleen om zijn simpelheid, maar vooral zijn eindeloosheid.

Poppy boekje: Hide and Seek

1, 2, 3, … 10, wie niet weg is gezien, ik kom.

De Poppy boekjes vallen tot nu toe in de smaak. Het is wel opvallend dat, hoewel deze box aanzet tot zelfstandig spel, het boek niet is voorzien van bijvoorbeeld flapjes. Dat is passend bij verstoppertje. Ook heeft Poppy dit spel al gespeeld bij een eerdere doos, namelijk ‘Let’s Discover‘. Wel gek dat hij het nu, later opeens leert van zijn vriend Hugo het nijlpaard.

Desalniettemin is het een grappig verhaal. Mijn favoriete pagina is wanneer Poppy zich probeert te verstoppen in een bosje met witte bloemen, omdat ze een beetje dezelfde kleur hebben als haar. Ik en mijn zoontje beginnen dan te lachen om haar poging te verstoppen. Ze springt ook zo ‘hop’ in het struikje. Dat is wel leuke humor. Wie weet leert mijn zoontje zich ook steeds beter verstoppen, want hij vind het een leuk spelletje. Hopelijk kan ik hem dan vinden.

07. Panda Crate Kiwico - Play with me book
02. Panda Crate Kiwico - Play with me - magazine

Bijgeleverde informatie

Wat je nog niet weet, heb je binnen handbereik.

Kiwico levert goede informatie mee in de box. Zo zit er een klein tijdschrift van 6 pagina’s in die wat vertelt over de ontwikkeling van de baby tussen 13 en 18 maanden. Ook staat er een leuk liedje in, namelijk “This is the way we laugh and play”. Een kort en krachtig liedje met leuke bewegingen, check de video op Kiwico. We zingen het graag zo tussendoor. Het geeft plezier. De lyrics staan erbij, dus je kent het liedje zo uit je hoofd. Het is op de wijs van de ‘wielen van de de bus’. Hoe simpel kan het zijn.

Ook zijn de flashcards handig. Een goede uitleg hoe je de items uit de Kiwico Panda Crate – let’s play kunt gebruiken en leuke spelletjes om te doen met de kleine. Het zorgt ervoor dat je iets meer durft en de kleine meer uitdaagt in zijn ontwikkeling. Soms weet je het even niet meer en kun je vast raken in het moment en niet mee gaan in zijn ontwikkeling (ze gaan ook zo snel). Dan zijn die kaartjes een leuke houvast om te stimuleren en mee te gaan. Een handig geheugensteuntje dus.

Conclusie Kiwico Panda crate – Let’s play

Ik weet dat ik lovend klink over deze boxen en dat is gemeend. Zoals gezegd, heb ik van te voren goed onderzoek gedaan. Het was gewoon zo’n dingetje dat bleef spoken door mijn hoofd. En na het ontvangen en zien van de inhoud van de ‘let’s play’ box, moet ik helaas weer 2 maanden wachten op de volgende. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik vind ze echt leuk. Leuker is om het samen met mijn zoon te ervaren en zijn ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij zelf nu enthousiast geraakt over dit product? Dan kun je zelf op onderzoek gaan, of je gebruikt deze link KIWICO. Dit is tevens een affiliate link. Dat betekent dat ik er wat voor terug krijg als ook jij, net als mij, de stap zet naar het ontvangen van deze boxen. De link staat los van mijn mening. Elke dag beleeft mijn zoon plezier van de inhoud van de Kiwico Panda crate – Let’s Play.

Voor een goede vergelijking heb ik artikelen opgezocht die vergelijkbaar waren voor de items in de box. Hiervoor heb ik bepaalde criteria aangehouden en daarop geselecteerd. Het zijn dus niet exact dezelfde artikelen, maar vergelijkbare artikelen. Dat kan ook niet, aangezien dit een eigen lijn is van Kiwico uit.

Wel kun je hierdoor je investering vergelijken met overeenkomstige artikelen:

Kiwico Crate

Artikel

Prijs

Peg Board met kralen en bars

€39

Ball drop

€22.50

Ribbon Pull

€20

Boekje Poppy: Hide and Seek

€14

TOTAAL

€95.50

Zou je dus vergelijkbare producten kopen, kom je op een bedrag van 95.50 euro. Per box betaal je ongeveer 30 tot 35 euro bij een 2 jarig abonnement. Die investering haal je er dus met gemak uit, en je krijgt ook nog informatie meegeleverd in de vorm van een tijdschrift en flashcards.

De producten zijn van een eigen lijn en van goede kwaliteit. Het is iets wat zelfs langer meegaat dan 2 maanden. Je hoeft niet meer zelf na te denken wat je baby nodig heeft en je wordt geïnspireerd door wat geleverd wordt. Wij zijn om, en wachten elke 2 maanden weer op het nieuwe pakket.

Tops van deze box

  • Ribbon Pull
  • Eigen kwalitatieve productielijn (poppy)

Verbeterpunten

  • Volgorde uitgave boekje en toevoegen van flapjes
  • Uitgebreider tijdschrift
  • “Kiwico Panda Crate – Let’s play” 75 van de 100 punten 75% 75%

De Kiwico Panda Crate – Let’s play krijgt 75 van de 100 punten,  doordat het boekje flapjes mist en niet in de juiste volgorde is uitgegeven. Een belangrijk detail. Daarom ook 75 punten.  De rest is dik in orde. Ondanks de verbeterpunten, kijk ik uit naar de volgende box.

Dit vind jij ook vast interessant …