Een van de dingen die me raakte tijdens de lockdowns, was de beperking waar je mee moest dealen. Niet alles was toegankelijk geworden, waardoor je noodgedwongen moest gaan schakelen. Voor een multipotentieel betekent dat op zoek naar nieuwe deuren om te openen, want als er iets is wat een multipotentieel niets aan vindt is verveling. Een lockdown creeërt al snel verveling, maar geeft ook nieuwe kansen op nieuwe avonturen door de uitdaging die er nu voor je ligt. En reken maar dat ik erg verveeld raakte en ook de natuur op zocht om de verveling de baas te worden. Te voet of op de fiets, als ik maar van huis was en even wat anders kon doen. 

Van magie tot nieuwe verveling

Heerlijk was dat om er even uit te zijn en je omgeving met andere ogen te bekijken en nieuwe ontdekkingen te doen. De wind waaide door mijn haren, de zon op mijn bolletje en een glimlach op mijn gezicht. Het was magisch, in het begin…

Ik raakte wederom verveeld, want ik begon mijn omgeving te leren kennen, maar wilde meer. Ik vroeg mezelf af wat ik er nog meer uit wilde halen, wat mijn behoeften waren. Ik wilde gemak, dus niet elke keer ver weg te hoeven gaan. Ik wilde verandering, dus niet elke keer hetzelfde rondje. Ik wilde zekerheid, dus niet verdwalen. En ik wilde iets moois om van te genieten tijdens de wandeling of fietstocht.

Nu ik dit helder had, moest ik nog op zoek naar de ‘hoe’. Dus op zoek naar iets wat me verder kon helpen. Google is dan mijn beste vriend en ik zocht op van alles, vond van alles, maar niet het juiste, totdat….

Daar was Komoot. Geen idee wat het precies zou zijn, maar de reviews waren lovend waardoor mijn verwachting steeg. Gelukkig ook een gratis versie, zodat ik eerst feeling kon hebben met de app en of het echt de moeite waard zou zijn voor een stapje verder. Ik spring niet graag in het diepe, voordat ik het water heb gevoeld, en dat bedoel ik in spreekwoordelijke zin, want normaal gesproken spring ik juist het water in om er maar doorheen te zijn. 

De app werd gedwonload en ik koos mijn regio uit om gratis gebruik van te maken. Een wereld ging open. Ik liet mij inspireren door wandelingen van anderen in de omgeving en ging wandelen. Zo leerde ik de omgeving kennen. Op een gegeven moment heb ik zelf een wandeling  ingevoerd en ben ik ook routes gaan plannen. Ik kon mijn ei kwijt. 

Ik vond het zo leuk, dat ik alle kaarten kocht voor een vaste prijs, want een abonnement  moet dusdanig de moeite waard zijn dat ik eruit kan halen wat erin zit. Als multipotentieel met vele interesses is dat iets waar ik altijd goed rekening mee houd en overwegingen op maak. Ik richt me niet op een ding, waardoor ik mijn tijd opdeel in meerdere interesses. Dus als ik mij niet volledig toeleg op wandelingen of fietstochten, moet een terugkerend bedrag rendabel zijn voor de tijd die ik erin steek en welke waarde ik terug krijg.

Komoot

Nu ik Komoot heb ontdekt, maak ik er regelmatig gebruik van. Voor de fietsroutes heb ik een passende telefoonhouder aangeschaft, zodat ik kan fietsen en de route zie. Qua wandelingen is het ook leuk als de kinderen een keer kunnen navigeren of een gedeelte. Maakt het net weer even wat interessanter voor ze. Het werd leuk en de omgeving werd bekender. Ik ontdekte Komoot steeds beter, waardoor het nog leuker werd. Ik ontdekte ook de mogelijkheden voor hardlopen om zo vooraf mijn tijd te kunnen inschatten met een andere route, om zo niet te lang op pad te zijn en niet te verdwalen onderweg.

Nu heb ik een aantal routes dus zelf gelopen, gejogd of gefietst, staan er routes op de planning en maak ik routes aan. Ik overweeg  een premium versie om collecties aan te maken en een kaart met wandelpaden en fietsroutes zichtbaar te hebben. Het is echt zo’n leuke en handige app, ik wil  niets anders meer. 

  • Routes downloaden? Check
  • Routes offline lopen? Check
  • Routes  plannen? Check
  • Route navigatie? Check

Wil je gaan wandelen, fietsen en/of hardlopen (of  andere sporten)? Check Komoot en word net als ik verliefd op de mogelijkheden die het je te bieden heeft.

Is er dan echt geen nadeel aan Komoot. Wel tja, als je foto’s wilt toevoegen aan je route om aan het einde een gave story in video te kunnen downloaden, betekent het vertraging gedurende je tour. Daar moet je wel rekening mee houden als je hiervan gebruik maakt. Ik vind het te leuk om het niet te doen, dus loop ik inderdaad soms fikse vertraging op, maar aan het eind is het dubbel en dwars waard.

Download Komoot

Komoot is er voor de Android en Apple gebruiker. Bedenk goed welke gratis regio je wilt downloaden om zo feeling te krijgen met de app en een grote betaling voor meerdere kaarten of de wereld te maken. Meld je aan via de pagina en gebruik dezelfde gegevens op de apps van je apparaten.

Volg mij op Komoot

Op Komoot heb ik mijn eigen profiel met geplande routes en voltooide routes. Hot nu toe beslaan het twee regio’s: ’t Gooi en Hardenberg. Dus ben je bekend met deze regio’s, neem dan een kijkje bij mijn profiel en start met volgen. Uiteraard worden de regio’s nog verder uitgebreid, op zijn tijd.

Dit vind jij ook vast interessant …

Vakantie voorbereiden

Vakantie voorbereiden

Wil je aan een onvergetelijk vakantieavontuur beginnen? Plan je een kampeertrip met het gezin en vraag je je af wat je...

Lijstjes en boekjes

Lijstjes en boekjes

Ben je het zat om eindeloze lijsten te maken die nooit lijken te worden afgvinkt? Ik begrijp die frustratie, vooral...

Joggen met je kind

Joggen met je kind

Ik en mijn meiden grapten als we ze voorbij zagen komen in hun strakke pakkies, de joggers (spreek uit: j-oggers, dus...